Monday, October 21, 2013

webmasterbankasi ile yaptığım röportaj



Kendisini fazla tanımasam da güzel bir insan olduğunu inandığım Hakan Solmaz Abimle güzel bir röportaj yaptım. Onu Webmasterlar Yorumlaşıyorda tanıdım bence sizde tanımalısınız ;) Neyse röportaja geçelim...






Öncelikle bize biraz kendinizden bahsedermisiniz ?


Bir çok blog ve forumlarda yetkili veya yazar olmuştur. Bu genç yaşına rağmen bir çok programlama dilini öğrenmeye başlamıştır. Makale yazmaya özen gösteren Hakan Solmaz, makale yazma kurallarına, arama motorlarına uygun makale yazmaya, okuyucuyu okurken yormayacak makale yazımına, imla ve işaret kurallarına dikkat etmiştir. Webmaster aleminde nicki: Marques'dir. Marques nickini küçüklükten beri kullanmaktadır. Bu nickinin geçmişini bilmemektedir. Bir anlamı yoktur.  Webmaster blogunda yaşadığı bir çok tecrübe mevcuttur. Bu kadar bilgisayar ile içli dışlı olmasına rağmen asosyal değildir. Deniz sahilinde bir ilçede oturuyor. Yabancı şarkılar ve Beşiktaş besteleri dinler. Arabesk rap veya arabesk türü müzikler dinlemez ve dinlemekten hoşlanmaz.






Bilgisayar ile 10 yaşında tanıştı. 10 yaşında iken tüplü bir bilgisayar ile başladı bilgisayar serüvenine. 7 yıldır bilgisayar ile haşir neşir olduğundan olsa gerek; Bilgisayar alanında çoğu şeye bilgili ve klavye yazma hızı mükemmeldir. Sorumluluk sahibi bir bireydir. Hakan Solmaz makale yazmaya özen gösterir ve elinden geldiği kadar makale yazar. Size örnek olarak vereceğimiz makaleleri aşağıdaki listede sıraladık.






İlk bloğunuzu ne zaman açtınız ve ne üzerineydi ?


Bu sene açtım. http://webmasterbankasi.blogspot.com Açtığım ilk ve tek blog. Blogspot olarak devam ediyor. Allah’a şükür blogumdan gelirim azımsanamayacak kadar çok.






Çevrenizdeki blogcular hakkında düşünceleriniz nelerdir ?


Çoğu taklitçi. Maalesef yenilikçi blog çok az ve onlarda kendilerini kısa sürede zirvede bulabiliyorlar.






İçerik oluştururken nelere dikkat ediyorsunuz ? Özellikle yazdığınız bir alan var mı ?


Webmaster , seo ve sosyal medya üzerine özgün makalaler yazıyorum. Makalelerimin en az +500 kelime olmasına ve +2 resim eklememe dikkat ediyorum.






Kendinize göre bir yazım tarzınız var mı? ( yazarken müzik dinlemek gibi)


Yazarken sadece Beşiktaş besteleri dinlerim. Bana ilham getiriyor bir nevi.






Yeni blog açacak yazar adaylarına önerileriniz nelerdir ?


Özgün, yenilikçi, sabırlı ve tutarlı olmasını öğrenmeleri gerekecek. Yazı kuralları ve imla kurallarını en ince ayrıntılarına kadar zamanla öğrenecekler. Onlar için bütün maddelerin hepsi birer pozitif yönde dönüş sağlayacaktır.






Son olarak blogumuzdan (Yalçın Güler Blog)’dan memnunmusunuz ?


Takip ettiğim ender bloglardan birisi. Memnunum tabi blogspot.com olması biraz sıkıntı çıkartabiliyor ama aynı konudan bende müzdaripim.






Siteye Gitmek İçin Tıklayın..


No comments:

Post a Comment