Friday, October 25, 2013

halkalı yatak odası dantel yapılışı

Merhabalar degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün halkalı yatak odası dantel yapılışı makalesini paylasmaya karar verdik.


Sırma İple Örülmüş Halkalı Havlu Kenarı ...



Halkalarla yapılmış hem kolay hemde çok gösterişli bir kenar danteli örneği...;Halkalarla değişik modelleri buradan bulabilirsiniz.


halkali yatak odasi dantel yapilisi 1


 Havlu altın rengi çiçek işlemeli, pullu ve çok pılrıltılı... Havluda yalnız beyaz ve sırma renkleri olduğu için pikosunu  sırma renk ikili bir piko deseni yaptım. Bizim kız sarayda yetişmiş sanki, masallarda olur ya, yedi deveye yüklenir sultanın çeyizi. Bizimkine yedi deve yetmeyecek :) 


halkali yatak odasi dantel yapilisi 2


Atmış adet küçük halkayı (yaklaşık 1cm çapta) istediğiniz renk iple, iki kere tığ üstü alıp 4'lü terabzan yapıp 4 zincir çekip halkaya sabitleyin, tekrar 4 zincir 4'lü trabzan, şeklinde örerek 60 motif yapın. Kontürleri için altın, gümüş veya başka bir renkleönce 15 tanesini yarım sık iğne örüp birleştirin. 15. ye gelince geriye dönüp2. sıranın ilkini yarım, 3. sıradaki teki tam, dönüşte yarım bıraktığımızı bir sonraki trabzan dörtlüsüne kadar, ikinci sıra için bir motif tam, alt sıraya kadar tamamlayın. Diğer üçgene kadar sık iğne üçgende tekrar aynısı  olacak şekilde örün. İsterseniz içine boncuklarda dikebilirsiniz. Öyle de çok şık oluyor...



Ziyaret etmenizi onerdigimiz ilginc yazilar : 2009 yatak odası dantel modelleri

No comments:

Post a Comment