Mürdüm erigi tüketmenin tamda mevsimi.Erikler aslında marmelat için alınmıştı ancak sevgili bu pastayı pek sevdiğinden bir kısım eriği ayırıp bu nefis turtayı yaptım.Marmelat için daha önce tarifi vermiştim burdan bakabilirsiniz
ve yarın 30 Ağustos Zafer Bayramımız .Hepimize kutlu olsun .
Mürdüm Erikli Turta (Zwetschgenkuchen)
Malzemeler ;
Hamuru için
. 200 gr.margarin veya tereyağ oda sıcaklığında
. 5 adet yumurta
. 1,5 su bardağı toz şeker
. 1 çay bardağı süt
. 4 su bardağı un
. 1 paket kabartma tozu
. bir çimdik tuz
Üzerine ;
. 1 kg.yakın mürdüm eriği
Kıtır hamuru için ;
. 200 gr.margarin veya tereyağ
. 1/2 su baradğı toz şeker
. 1 paket vanilya
. 1 çay kaşığı kabartma tozu
. 3-3,5 su bardağı un
Yapılışı ;
. Mürdüm eriklerinin çekirdeklerini çıkarıp dört eşit parçaya bölün.Hamur malzemeleri için gerekeli olan tereyağ ve şekeri iyice çırpın.Teker teker yumurtaları ekleyip diğer malzemeleride katıp yumuşak bir hamur elde edin.Yağlanmış ve unlanmış fırın tepsisine hamuru bir spatula yardımıyla yayın.Üzerini düzleyin ve önceden hazırlanmış olan erikleri sırt sırta gelecek şekilde dizin.
.Kıtır hamur için gerekli olan yağ ve şekeri bir kaba koyup iyice çırpın ve diğer malzemeleri koyup elinizle yoğurun.Elinizde ufalanan bir hamur elde edin ve ufak parçacıkları eriklerin üzerine serpiştirin.2-3 çorba kaşığı kadar da toz şeker serpip önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin.İyice soğuduktan sonra kesip dondurma ile servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment