Kışlık hazırlıklarının en önemlilerinden biri
domates sos yapmak ve saklamak
İşte onlardan bir iki tanesini sizlerle de paylaşmak istedim.
Kek yaptığımız silikon küçük kalıplarımıza domates sosu koyup
dondurucuda dondurup daha sonra ters çevirip buzdolabı poşetlerine koyabiliriz.
Buzluklara yine domates sos dan koyup dondurup küçük kalıpları
4-5 adet buzdolabı poşetine koyabiliriz.
Domates sosu direk yine buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayıp
öylede dondurabiliriz .
İsterseniz domates sosu kaynatıp sıcakken kavanoza koyup kapağını da sıkıca
kapatıp ters çevirerek vakumlama yöntemini de kullanabiliriz.
Menemen sosu da bu yöntemle
deneyebilirsiniz.
Hangisi size uyarsa değişik yöntemler
sizi bekliyor .
Zamanı geçmeden domates den faydalanalım
kışın bol bol yemek için
Afiyet sağlık olsun
Bu konu ile alakali daha fazla yazi gorebileceginiz degerli bir kaynak : donduruda taze fasülye
No comments:
Post a Comment