HACI MAKULE
Malzeme
250 gr kase margarin
3 yumurta sarısı az akları kalsın
2 yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı yoğurt
4 su bardağı elenmiş un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 büyük kase iri doğranmış ceviz içi
Şerbeti İçin
3 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
Şerbetimizi kaynama anına geldikten sonra 15 dakika ağzı kapalı kaynatalım. Limon suyunu ilave edip 1-2 taşım daha kaynattıktan sora ağzı kapalı soğumaya bırakalım.
Yapılışı
Margarin, sıvı yağ, yumurta sarısı, yoğurt çatalla krema gibi olana kadar iyice çırpalım.
Un, kabartama tozu ve vanilyayı katıp elimizle yoğuralım yumuşak bir hamur olacak.
Ceviz içini hamurun her yerine gelecek şekilde döküp tekrar yoğuralım.
Hamuru 15-20 dak. kadar dinlendirelim.
26 eşit parçaya böldüğümüz hamuru ovel şekil verip yağlı kağıt serilmiş hafif yağlanmış fırın tepsisine dizelim.
Hacı Makulelerin üst kısmının her yerine çatal batıralım.
200 derece önceden ısıtılmış fırında iyice kızarana kadar pişirelim.
Fırının ara ara ısısını düşürüp hararetini alabiliriz.
Tatlı koyu renk pişsin şerbet dökünce bu gibi tatlıların rengi açılır görüntü hoş olmaz :)
Talımızı fırından alıp ilk harı gidince soğuk şerbeti dökelim.
Tatlılar şerbeti çekip soğuduktan sonra şerbete üst yüzlerini koyalım 2 saat kadar öyle şerbeti emmesini bekleyelim sonra yine tatlıları düz çevirelim.
1 gün şerbette kaldıktan sonra üzerini yeşil fıstık, hindistancevi vs. süsleyip servise sunalım...
Afiyet olsun...
Bayram tatlımı iki arada bi derede yayınlayım dedim...
Tatlım çoook tatlı oldu benden demesi yumurta sarısı bol olduğundan şerbetle de karışınca ağızda eriyen bir tatlı oldu çay ile servis edilmesi şiddetle önerimdir :)) Hacı Makule Yugoslav tatlımı denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun
No comments:
Post a Comment