Çorba Tarifleri,
{[['']]}
- Yarım kg. dövme (dövme, yarma ya da aşurelik buğday)
- 8-10 adet tavuk butu
- 1 su bardağı nohut
- Yarım su bardağı iri pilavlık bulgur
- 2 çay kaşığı tuz, karabiber
- 4 çorba kaşığı tereyağı
- 2-3 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Nohut ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda bol suyla ıslatın. Ertesi gün nohudu süzüp bir tencereye koyun. Üzerine tavuk etini yerleştirip 10 su bardağı su ekledikten sonra, orta ısılı ateşte, arada sırada kanştırarak nohut ve et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen eti süzerek tencereden çıkarıp ince ince didikledikten sonra tekrar tencereye koyun. Diğer taraftan, ıslatılmış buğdayı yıkayıp süzün. Yıkanmış süzülmüş bulgur ile beraber başka bir tencerede, üzerine 5 santim çıkacak kadar suyla haşlayın. Buğday taneleri iyice yumuşayınca diğer tenceredeki et ve nohudu suyuyla birlikte buğdayın üzerine ekleyip kanştınn. Tuz ve biberi serpip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sık sık kanştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir servis tabağına boşaltın. Üzerine tereyağında pişirdiğiniz pul biberi gezdirip sıcak sıcak servise sunun. NOT: İsterseniz nohut ve dövmeyi ayrı ayrı haşlayıp bir fınn tepsisine aktarın. Üzerine kızartılmış tavuk butlarını koyup fınna verin. Çıkınca üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirip servise sunun.
Kaynak: Yemek-tarifleri.tv
Bu tarifi paylaşın :
Bu yazi hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz onerecegimiz bir web sitesi : keskek tarifi oktay usta
No comments:
Post a Comment