Merhaba..
Doğduğum ay olan Eylül, serinliği ve yağmur bereketi ile geldi :)
E madem Eylül geldi, demek ki sonbahar geldi.. Yaz meyvelerine elveda derken usulca, mandalina ve portakalları karşılayacağız yakında..
Şeftali de yavaş yavaş biterken bu haftayı şeftali haftası ilan ediyorum ve tüm hafta şeftalili tariflerimi paylaşıyorum sizlerle...
Önceden yayınladığım şeftalili tariflerim şöyle;
Şeftali Reçeli
Şeftali Püreli Çikolatalı Rulo Kek
Şeftali Dolgulu Kurabiyeler
Sırada nefis karamelize şeftalili kazandibi var. Tarifi Dr. oetker' in hazır kazandibi paketinden alıp, uyguladım..
Malzemeler:
2 adet olgun şeftali
25 gr. tereyağ
2 yemek kaşığı toz şeker
3 yemek kaşığı su
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Taban için: Tozşeker
1 pk. Dr.Oetker Kazandibi
3,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
Üzerine: Karamel sos
Yapılışı:
Şeftalileri küp küp doğrayıp eritilmiş tereyağında şeker ve su ile kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
Ocaktan aldıktan sonra ceviz ile harmanlanıp 15x25cm. boyutlarındaki tepsinin altına önce şeker serilip soğuması beklenir.
Kazandibi tarifine göre süt ile pişirilip tepsideki şeftalilerin üzerine serilir ve düzeltilir. Üzerine 2 yemek kaşığı şeker serpilir ve fırın 180 dereceye ısıtılıp üst rafında 20-25 dk. fırınlanır.
Fırından çıktıktan sonra buzdolabında 3 - 4 saat bekletilir ve dilimlenerek karamel sos ile servis edilir.
Afiyet olsun..
No comments:
Post a Comment