Tencere Kebabı
Tencere Kebabı Nasıl Yapılır |
Tencere Kebabı İçin Malzemeler;
** 1 kg kuşbaşı doğranmış koyun but eti
** 2 orta boy soğan
** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ
** 3 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası
** 1 çay kaşığı karabiber
** 2 çay kaşığı tuz
Tencere Kebabı Nasıl Yapılır;
**Et, ince doğranmış soğan ve yağla bir tencerede kısa süre kavrulur. Kapak kapatılarak kısık ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.
** Soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça konur. Kısa süre de bununla kavrulur. İki su bardağı sıcak su ilave edilir. Kaynayınca ateşi kısılarak, et yumuşayıncaya kadar pişirilir.
** Ocaktan inmesine yakın tuz ve karabiber konur. Pişince etin suyu yemeğin yarısında olmalı.
** Küçük kuşbaşı doğranıp, yağda kızartılmış patatesle servis yapılır.
www.yemekustasi.blogspot.com dan Afiyet Olsun.
Ilgilenebileceginiz ilginc bir yazi : tencerede türlü yemeği
No comments:
Post a Comment