Saturday, August 31, 2013

tencere kebabı tarifi

Selam degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün tencere kebabı tarifi yazisini sunmaya karar verdik.


Tencere Kebabı















tencere kebabi tarifi 1

Tencere Kebabı Nasıl Yapılır










Tencere Kebabı İçin Malzemeler;






** 1 kg kuşbaşı doğranmış koyun but eti


** 2 orta boy soğan


** 2 kibrit kutusu büyüklüğünde yağ


** 3 orta boy domates veya 2 çorba kaşığı domates salçası


** 1 çay kaşığı karabiber


** 2 çay kaşığı tuz






Tencere Kebabı Nasıl Yapılır;






**Et, ince doğranmış soğan ve yağla bir tencerede kısa süre kavrulur. Kapak kapatılarak kısık ateşte, et bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirilir.


** Soyularak fındık büyüklüğünde doğranmış domates veya sulandırılmış salça konur. Kısa süre de bununla kavrulur. İki su bardağı sıcak su ilave edilir. Kaynayınca ateşi kısılarak, et yumuşayıncaya kadar pişirilir.


** Ocaktan inmesine yakın tuz ve karabiber konur. Pişince etin suyu yemeğin yarısında olmalı.


** Küçük kuşbaşı doğranıp, yağda kızartılmış patatesle servis yapılır.






www.yemekustasi.blogspot.com dan Afiyet Olsun.







































Ilgilenebileceginiz ilginc bir yazi : tencerede türlü yemeği

No comments:

Post a Comment