EVDE LAHMACUN YAPALIM – EVDE KOLAY LAHMACUN YAPIMI
Neşeli Şef’ imde ne cevherler varmış da saklıyor, ama yemezler… Kim demiş! Ben yerim! Ne yaparsa yerim! Sizler için bugün de Şef’ imin ev yapımı lahmacun tarifini yürüttüm.
Lahmacun yapımı için gerekli malzemeler
Hamuru için:
3 Su bardağı tam buğday unu
1/2 Bardak ılık su
1/2 Tatlı kaşığı kuru maya
1/2 Tatlı kaşığı tuz
1/2 Tatlı kaşığı şeker
Yoğurmak için yeteri kadar su
Harcı için:
250 gram dana/kuzu karışık kıyma
1 orta boy kuru soğan
1 çorba kaşığı ev yapımı domates salçası
1 çorba kaşığı ev yapımı biber salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 kahve fincanı zeytinyağı
1,5 kahve fincanı su
1 avuç kıyılmış maydanoz
Lahmacun Yapılışı:
Önce mayayı hazırlayın; ılık su,şeker ve kuru mayayı bir kaseye koyup, karıştırın,15 dk bekletin. Maya hazır olunca; unu eleyin ve ortasına bir çukur açın. Bu çukurun çevresine tuz ekleyin. Bekletilmiş mayayı bu havuza dökün. Göz kararı gereken miktarda su ile hamuru 3- 5 dk. yoğurup kulak memesi kıvama getirin ve bu hamur topunun üstünü streç film ile örtüp ılık bir ortamda, yaklaşık 2 katına çıkana kadar bekletin.
Hamuru bekletirken de harcı hazırlayın; soğanları ince ince yemeklik kesin.
Kıymayı bir kaba koyup içine soğanları ekleyin.
Sonra da salçaları, zeytinyağını, suyu,karabiberi, kimyonu, pul biberi ve maydanozu ekleyip yoğurun, hepsi iyice karışsın.
Hamurun dinlenmesi bitince orta boy bir elma büyüklüğünde bezeler kopartın ve merdane ile incelterek yuvarlak şekilde açın. Yuvarlak hamurların üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Fırını önceden 220-240 dereceye ısıtın. Fırın tepsisine yağlı kağıt döşeyin, lahmacunları dizin ve 8-10 dakika kadar fırında pişirin.
Buzdolabına da bakın ayran var mı. Kuru kuru gitmez şimdi bu leziz lahmacunlar.
Yerken içine limon sıkabilirsiniz, mideniz sağlamsa piyaz kesilmiş çiğ soğan da ekleyebilirsiniz, ya da yeşillik de olur.
Tavsiye ettigimiz enterasan siteler : pide hamuru nasıl yapılır
No comments:
Post a Comment