Friday, August 2, 2013

oktay usta hamur kızartması

Merhaba sevgili web sitesi ziyaretcilerimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün oktay usta hamur kızartması yazisini sunmaya karar verdik.

type='html'>






Hamur işleri ve kızartmalar ne kadar çok kalorili olsada sürekli yaptığım ve yemeyi sevdiğim tarifler arasında diyebilirim. Hazırladığım ekonomik, pratik ve bir o kadarda lezzetli bu hafif tarifi sıcacık bir çayın yanında ister sabah kahvaltılarında ister çay saatlerinde ikram edebilir ve afiyetle yiyebilirsiniz.
oktay usta hamur kizartmasi 1

Malzemeler

•    1 adet yumurta

•    1 kase yoğurt

•    1 paket kabartma tozu

•    Yeteri kadar un

•    Tuz

Kızartmak İçin

•    Sıvıyağ

Yapılışı

1.   Yumurta, tuz  ve yoğurtu derin bir kabta karıştırın.

2.   Üzerine kabartma tozu ve alabildiğince unu ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hanur elde edene kadar yoğurun.

3.   Hamuru oklava yardımıyla çok ince ve çok kalın olmayacak şekilde açın.

4.   5-6 cm uzunluğunda kare parçalara bölün.

5.   Bir tavada kızdığınız yağın içinde kızartın.

6.   Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun.



Bu konu ile alakali daha fazla yazi inceleyebileceginiz kaliteli bir sayfa : kolay kahvaltı tarifleri

No comments:

Post a Comment