Kandil Simidi
Malzemeler;
250 gr tereyağı veya tereyağı tadında margarin
1 çay bardağı zeytinyağı
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı sirke
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı dolusu tuz
1 yemek kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Yumurta akı ve susam
Yapılışı;
Oda sıcaklığındaki tereyağına, zeytinyağı, yumurta sarıları ve sirkeyi ekleyip, elinizle mıncıklayın. Toz şeker, tuz, mahlep, kabartma tozu ve unu ekleyip kurabiye hamuru yoğurun. Hamura kolay şekil verebilmek için 4'e bölün. 4 hamuru da ayrı ayrı ince yassı rulolar şekline getirin ve bıçakla verevine kesin. Yumurta akı ve susama batırıp önceden ısıtılmış 180 derecede hafif kızarana kadar pişirin.
Lezzet olarak Minik Tuzlulara benziyor, kıyır kıyır enfes bir kurabiye..
Afiyet olsun..
Geçen sene bugün ne yayınlamışım?
Dondurmalı İrmik Helvası
No comments:
Post a Comment