Saturday, August 24, 2013

MEYHANE PİLAVI





meyhane pilavi 1


Hayırlı Akşamlar canlar.

Sevginin saygının en güzelleri sizlere olsun nasılsınız:))))

Beni sorup arayanlara iyiyim hamdolsun biraz fazla yoğunum ondanda şikayetim yok her zaman derim Rabbim sağlık, sıhhat, hayırlı ömür versin gerisi olur gider.


Bu gün başka tarif girecektim dileğimle görüştüm en güzel pilav tarifi yarışması tüzenlemişbir tarif gönder Ayşe'm dedi. Bende arşivimdeki fotolara baktım bu pilav gözüme ilişti tarifide yok ama yazarım dedim ve gönderdim .En güzel pilav tarifii yarışması meyhane pilavı TIKTIK:))) Tarifi açıp resme tıklar beğenirseniz sevinirim:)))


Ayrıca sponsor firma online gıda marketim'e teşekkürler beğenirseniz sevinirim TIKTIK:)))


Misafirlerim var ama facebookta TIKTIK:))) yazarım tarifini diye söz verince oturdum yazayım işlerime devam ederim:)))


Meyhane pilavı ANTALYA'nın hemen hemen her lokantasında olur gerek yemeklerin yanında gerekse kebapların yanında olmazsa olmazıdır. Biz ev halkı olarak çok severiz. Eşim ve çocuklar önceden pirinç pilavı isterlerdi şimdi bulgur pilavlarını tercih ediyoruz:))) 


BULGURUN FAYDALARI





1) İçerdiği folik asitten dolayı çocuk ve hamile kadınlar için önemli bir besin kaynağıdır.






Bebeklerde beyin gelişimi hamileliğin ilk üç ayında gerçekleşmektedir. Dolayısıyla hamileliğin ilk üç ayında folik asit yıkımı olmaktadır. Bu yıkıma karşı hamilelerin bol miktarda folik asit almaları gerekmektedir.






2) Bulgur hem protein ve hemde enerji kaynağıdır. Günde 100 gr. kadar yenilebilir. Bulgur usta kimseler tarafından yapılırsa bol miktarda B vitaminine sahiptir.






3) 100 gr. et günlük protein ihtiyacının yarısını sağlarken 100 gr. bulgur ise bitkisel protein ihtiyacının % 25-35 ini verir. Bu bakımdan bulgur değerli bir gıdadır.






4) Bulgur' da glutamik aisimli amino asit çok fazladır bu asit beyin ve sinir hücrelerine çalışmasına yarar.






5) Bulgur iyi çiğnenerek yenmelidir. Bol salata ve turşu ile yenirse hazmı kolay olur.


Bulgur bakliye bitkilerinin protein değerini artırır.






6) Karbonhidrat değeri düşük protein değeri yüksektir.






 7)Bulgurda bulunan B1 vitaminleri sinir ve sindirim sisteminin çalışmasında önemli rol oynamaktadır.

 8) Oldukça besleyici ve doyurucudur. 
Bulgurdaki besin değeri ekmek ve makarnadan daha yüksektir. 

9)  Bulgurun raf ömrü diğer gıdalardan daha yüksektir. 

1O) Kolesterol içermez.

 11) Radyasyonu emmez. Bu nedenle nükleer savaş riskine karşı bazı ülkelerce stokta tutulan gıdaların başında gelir. 

 12) Doymamış yağa sahiptir ve toplam yağ oranı düşük olduğu için sağlıklı bir besin maddesidir.

 13) Sahip olduğu besin özelliklerinden dolayı tek başına tüketilebilen bir üründür.



Bulgur lif içeriği yüksek olan bir besindir. Kan şekeri düzeyinde çok fazla dalgalanmalara neden olmaz.






14) bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır.






15) Bulgur protein karbonhidrat fiber gibi içerikleri sayesinde giderek daha da önemli bir besin haline dönüşüyor.






16)Üstelik çeşitli sağlık kuruluşlarının da vurguladığı gibi bulgurun kanser başta çeşitli kronik hastalıklarla karşı önemli bir besin olduğu biliniyor.



Bulgurun faydaları saymayla bitmiyor. Çok değerli ve tüketilmesi gereken bakliyat.












Haydi bayanlar baylar buyurun meyhane pilavı tarif edelim

Pamuk eller mutfağa:)))


meyhane pilavi 2MEYHANE PİLAVI MALZEMELERİ

MEYHANE PİLAVI MALZEMELERİ NELERDİR


2 Su bardağı iri taneli bulgur 

2 Adet soğan

3 Adet domates

2 Adet yeşil sivri biber

1 Adet kırmızı biber

1 Yemek kaşığı salça

1 Buçuk su bardağı su

2 Su bardağı et suyu

1 Yemek kaşığı tereyağ

Yarım çay bardağı zeytinyağı

Tuz, karabiber 





MEYHANE PİLAVI YAPILIŞI

MEYHANE PİLAVI NASIL YAPILIR

1)Tencereye zeytin yağını koyalım ısınsın içine incecik doğranmış soğan bir tık kavrulsun salçasını koyalım onuda karıştıralım sırada domates biberleri yıkayalım ve  incecik doğrayıp ilave edelim şöyle hafif 1 dakika pişsin meyane olsun bulguru ayıklayıp içine ilave edelim.


2) Şimdi bulgurları koyduk karıştıralım su ve et suyunu verelim az karabiber serpelim tuzunu ayarlayıp kapağını kapatalım. Suyunu çekince bir kaşık tereyağının koyup karıştıralım. Altını kapatalım demlensin ve elinize sağlık nefissss:)))


AFİYET ŞİFA OLSUN EFENDİM:)))




No comments:

Post a Comment