Aslında bu keki ramazan bayramında yaptım...
Ha bugün ha yarın derken yayınlamak bu güne kaldı :)
Seftali mevsimi kapanmadan yapın.
Çok lezzetli, hafif mayhoşumsu bir tadı var...
MALZEMELER:
Keki için:
3 yumurta sarısı
150 gr. toz şeker
Yarım bardak sıvı yağ
50 ml. süt
1 pkt. kabartma tozu
1 pkt. vanilya
200 gr. un
Üst kısım için:
5 adet büyükçe olgun şeftali
5 kaşık şeker ( şekerin ölçüsü damak tadına göre değişir)
Yarım bardak iri kıyım badem
3 yumurta akı
1 bardak şeker
Şeftalilerin kabuklarını soyup küp küp doğrayın ve tencereye alın.
Üzerine şekeri ilave edip kısık ateşte şeftaliler yumuşayıp saldığı suyu çekene kadar pişirin.
Pişen şeftalileri kaşıkla ezip püre yapın.
Bademi ekleyip soğumaya bırakın.
Keki için,
Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpın.
Su,süt,sıvı yağ ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edin.
En son elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip kaşıkla karıştırın.
Ve yağlanmış düz bir kek kalıbına yada kalıp büyüklüğünde tepsiye dökün.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Yumurta aklarını mikserle kar gibi olana kadar çırpın.
Şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.
Keki fırından alıp üzerine şeftali püresini, onunda üzerine çırpılmış yumurta aklarını yayın.
Keki tekrar fırına sürüp üzeri renk alıncaya kadar yaklaşık beş dakika daha pişirin.
Soğuyunca servis yapın.
Afiyet olsun
No comments:
Post a Comment