Saturday, September 14, 2013

PROFiTEROL TATLISI


tüm arkadaşlarıma ve ziyaretçilerime günaydınlar dileyerek sevgilerimi gönderiyorum.her gününüz sağlıklı mutlu geçsin dileklerimle bugün sizlerle güzel bir tarif paylaşmak istiyorum.sizlerde denemek isterseniz buyrun bakalım.


profiterol tatlisi 1
MALZEMELER:

125gr margarin

1 su bardağı su

6 çorba kaşığı un

4 tane yumurta

1 fiske tuz

1 fiske tozşeker

1 paket cremeole

1 poşet kremşanti

2.5 su  bardağı süt

1 paket çikolata sosu

Margarin ve su tencereye alınır ocakta kaynatılır.İçine un eklenerek tuz ve toz şeker ilave edilir.Orta ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirilir.Pişen hamur ocaktan alınır ve soğuyunca yumurtalar tek tek kırılarak yoğrulur.hazırlanan hamur  2 kaşık yardımıyla tepsiye lokma gibi dökülür.180 derece fırında kapağını açmadan pişirilir.

1 paket cremeole 2.5su bardağı sütle çırpılır.İçine kremşanti eklenerek tekrar çırpılır.Hamurların kenarları kesilerek hazırlanan muhallebi doldurulur.

Üzerilerine çikolata sosu dökerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


profiterol tatlisi 2





No comments:

Post a Comment