* 1 kg şişko kırmızı biber
* 1 avuç tane karabiber
* Tuz, şeker,zeytinyağı,sirke,sarımsak
Her Biber İçin:
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı sirke
* 1 diş sarımsak
* 2 tane tane karabiber
Afiyet şeker olsun.....
* Gül biberlerin tam zamanı bence kaçırmayın.
* Çok lezzetli,sunumu çok güzel bir kahvaltılıktır.
* Konserve kavanozunu açınca hepsini kullanmazsanız buzdolabında bekletin.
* Yarım kiloluk kavanoz 7-8 tane alıyor.
* Biberlerin iyi pişmesi gerekir.
* Kavanozunuz mutlaka dezenfekte edilmelidir.
* Kavanoz kapağı yeni olmalıdır.
* Kavanozu iyice sıkıştırarak doldurun.
* Soğuduktan sonra siniyor.
* Kavanoza koyarken maşa ile koyun eliniz yanmasın.
* İsteyen kavanozdan çıkarınca içine peynir, patates,patlıcan ezmesi doldurarak servis yapabilir.
* Meze olarak masaları süsleyebilir.
* Biberleri yerken turşu olmadığını göreceksiniz.
* Şiddetle tavsiye ediyorum..
* Bursa ve yöresinde bol miktarda gül biber bulunuyor.
BAŞKA DERENİN TAŞI İLE BAŞKA KUŞLAR VURULMAZ
No comments:
Post a Comment