Malzemeler
6 yumurta
2 su bardağı süt
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un (katı,sert bir hamur elde edeceğiz)
Mısır unu
Hazırlanışı
Sıvı malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp karıştırın.
Yavaş yavaş ununu ilave edip sertçe bir hamur elde edin.Hamur oldukça sert olacak.
hamuru 6 adet bezeye ayırın.
Ayırdığınız bezeleri oklava ile açıp 2 parmak kalınlığında kesin.Kestiğiniz her şeridin arasına yapışmaması için mısır unu serpip üst üstte koyun.Üst üste koyduğunuz hamurları incecik kesin yaklaşık 1cm'den daha kısa olacak şekilde kesebilirsiniz
Bütün yufkaları bu şekilde kesip güneş gören bir yere serin
Yaklaşık 1 gün sonra bez torbalara girmeye hazır olacaktır.
Afiyet Olsun
No comments:
Post a Comment