Monday, July 30, 2012

Ramazan Sofraları İçin Erişte Tarifi









Malzemeler






6 yumurta


2 su bardağı süt
2 su bardağı su

2 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un (katı,sert bir hamur elde edeceğiz)

Mısır unu

Hazırlanışı

Sıvı malzemelerin hepsini yoğurma kabına alıp karıştırın.

Yavaş yavaş ununu ilave edip sertçe bir hamur elde edin.Hamur oldukça sert olacak.

hamuru 6 adet bezeye ayırın.

Ayırdığınız bezeleri oklava ile açıp 2 parmak kalınlığında kesin.Kestiğiniz her şeridin arasına yapışmaması için mısır unu serpip üst üstte koyun.Üst üste koyduğunuz hamurları incecik kesin yaklaşık 1cm'den daha kısa olacak şekilde kesebilirsiniz

Bütün yufkaları bu şekilde kesip güneş gören bir yere serin

Yaklaşık 1 gün sonra bez torbalara girmeye hazır olacaktır.

Afiyet Olsun

No comments:

Post a Comment