Malzemeler:
- 2 Kırmızı biber (dolmalık)
- 500 grambiftek
- 2 tane sarı biber (dolmalık)
- 2 tane yeşil biber (dolmalık)
- 3 diş sarımsak
- Bir baş soğan
- 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı
- 1 demet maydanoz
- Yeterince karabiber, tuz ve kekik
Biberli Biftek Tarifi:
Biberli biftek yemeği için çok çeşitli dolmalık biber gerekiyor. Bunu bir eksi olarak görmeyin, bu malzemeler bu kolay yemek tarifine fazlasıyla lezzet katacaktır.
- Tüm biberlerin sap ve tohum kısımları ayıklanıp yıkanır. Ardından biberler ince olarak boylamasına kesilir.
- Doğranmış olan soğanlar kızdırılmış iki kaşık zeytinyağının üzerine konur. Soğanlar sararınca biberler ve dövülmüş olan sarımsaklar da eklenip kavrulur.
- Birkaç dakika sonra yeteri kadar tuz ve biber eklenir. Bu karışım pişmeye devam ederken başka tavada kalan zeytinyağı ile uzun ve ince doğranan biftekler 3 dakika kavrulup ilk karışımın üzerine dökülür.
- 3 dakika daha karıştırılarak kavrulur.
- İsteğe göre kekik eklenip servis edilebilir.
No comments:
Post a Comment