Sunday, July 1, 2012

Biberli Biftek Tarifi

Malzemeler:


  •  2 Kırmızı biber (dolmalık)

  • 500 grambiftek

  • 2 tane sarı biber (dolmalık)

  • 2 tane yeşil biber (dolmalık)

  • 3 diş sarımsak

  • Bir baş soğan

  • 4 çorba kaşığı kadar zeytinyağı

  • 1 demet maydanoz

  • Yeterince karabiber, tuz ve kekik

 Biberli Biftek Tarifi:


Biberli biftek yemeği için çok çeşitli dolmalık biber gerekiyor. Bunu bir eksi olarak görmeyin, bu malzemeler bu kolay yemek tarifine fazlasıyla lezzet katacaktır.


  1.  Tüm biberlerin sap ve tohum kısımları ayıklanıp yıkanır. Ardından biberler ince olarak boylamasına kesilir.

  2. Doğranmış olan soğanlar kızdırılmış iki kaşık zeytinyağının üzerine konur. Soğanlar sararınca biberler ve dövülmüş olan sarımsaklar da eklenip kavrulur.

  3. Birkaç dakika sonra yeteri kadar tuz ve biber eklenir. Bu karışım pişmeye devam ederken başka tavada kalan zeytinyağı ile uzun ve ince doğranan biftekler 3 dakika kavrulup ilk karışımın üzerine dökülür.

  4. 3 dakika daha karıştırılarak kavrulur.

  5. İsteğe göre kekik eklenip servis edilebilir.

No comments:

Post a Comment