Tuesday, July 3, 2012

Portakallı - Elmalı Kup Tarifi






Portakallı - Elmalı Kup nasıl yapılır ?

Portakallı - Elmalı Kup Mutfak: Fransız Murfağı.

Portakallı - Elmalı Kup Yapım Zorluğu: Kolay.

Portakallı - Elmalı Kup Gerekli Malzemeler;

50 gr kuru üzüm

2 yumurta

800 gr elma

1 büyük portakal

1.5 çorbakaşığı toz şeker

150 gr krem şanti

4 Kişilik

Portakallı - Elmalı Kup Tarifi;

Portakalın kabuklarını küçük parçalar halinde kesin ve kaynayan suda iyice haşladıktan sonra suyunu süzüp kurutun.

Portakalın suyunu sıkın. Temizlediğiniz kuru üzümleri 3 çorbakaşığı portakal suyunun içinde yaklaşık 10-12 dakika bekletin. Bu arada elmaları soyun ve kesin. Kalan portakal suyu ve toz şekerle iyice pişirin. Bu esnada yumurta sarılarını ialave edin ve bir çatal yardımıyla iyice karıştırın. Karışımı 10 dakika soğumaya bırakın.

Yumurta aklarını iyice çırpın. 3 çorbakaşığı yumurta akını elmalı karışıma ilave edin. Krem şantiyi yumuşayıncaya kadar karıştırın ve bir kısmını ayırdıktan sonra üzümlere katın. Oluşan üzümlü karışımı, dört kup bardağına eşit şekilde dağıtın.

Uzerlerine elmalı karışımdan da ekledikten sonra krem şantiyle süsleyerek soğuk soğuk servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

No: 137

No comments:

Post a Comment