Tuesday, April 22, 2014

Yeşillenen Kuru Soğanlarımızı Büyütelim



"Allah o su ile size; ekin, zeytin, hurma ağaçları, üzümler ve her türlü meyvelerden bitirir. Elbette bunda düşünen bir kavim için bir ibret vardır."


(Nahl suresi 11.ayet meali)


yesillenen kuru soganlarimizi buyutelim 1


 Rahman ve Rahim olan,her yaratışı güzel ve hikmetli yüce Rabbimin adıyla...


Mevsim bahara doğru giderken evimizde toprağından ayrılmış sebzelerde bile bir hareketlilik görülüyor.Bu hareketliliği en çok da kuru soğanlarda müşahade ediyoruz.Durdukları yerde bir bakıyorsunuz,yeşil yaprakları çıkmış.Bu hale gelen soğanın da ya bir kısmı yada tamamı kuru soğan özelliğini kaybediyor.


Yeşillenen bu soğanları değerlendirmek için annemin öğrettiği bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum.


Yeşillenmeye başlayan soğanlarınızı sadece diplerindeki beyaz saçaklı kısımları suya değecek şekilde su koyduğunuz,minik kapların veya kaselerin içine yerleştirin,bir kaç günde bir suyunu değiştirin.


Soğanınızın yapraklarının gün be gün uzayıp büyüdüğünü farkedeceksiniz Allah'ın izni ile.Bir şeyi daha farkediyorsunuz soğanın yeşil yaprak
sayısı artıyor,yeni yapraklar çıkmaya başlıyor.


Soğanınız istediğiniz boya gelince ihtiyacınız olduğunda taze taze ayıklayıp istediğiniz yerde tüketebilirsiniz.Soğan yaprakları uzarken bir müddet sonra artık dik duramıyorlar,bu durumda onların artık kullanılmaya hazır olduğunun göstergesi,daha fazla bekletmeye gerek yok.

Ben kuru börülce salatası nda kullanmak için soğanımın büyümesini bekliyorum :)


Bu arada balkonda taze semizotlarımızda büyümeye başladı.Semizotu tohumları ile karıştırdığım topraktaki tohumlar yeşerdi,Rabbim nasip ederse büyüdüklerinde onlara da bir yer bulurum :)


yesillenen kuru soganlarimizi buyutelim 2


Mutfağınıza da yeşil duruşu ile renk katıyor,mutluluk sebebi oluyor.Şükredecek o kadar çok sebep var ki...Yarattığı şeylerin zerrelerince O'na(c.c)şükürler olsun.


yesillenen kuru soganlarimizi buyutelim 3
 Bu gün itibari ile(6 Mart)soğanlarımı ayıkladım,halbuki bu kadar fazla görünmüyorlardı SubhanAllah!bunlar börülce salatama fazla gelecek :)


No comments:

Post a Comment