Tuesday, April 8, 2014

Fındıklı Kurabiye





Nefis bir kurabiye tarifiyle merhaba :) Çok eski bir tariftir, içindeki şeker ve vanilyayı çıkarıp tuz eklerseniz harika bir kandil simidi hamurunuz oluyor. Birkaç küçük değişiklikle tem tatlı hem tuzlu kurabiyeler yapabilirsiniz.

Malzemeler:

250 gram margarin ya da tereyağ (oda sıcaklığında)

1 yumurta sarısı

1 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 su bardağı toz şeker

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

4,5-5 su bardağı un

Üzerine iri kıyılmış fındık ve 1 yumurtanın akı

Yapılışı: Fırınımızı 180-200 dereceye ayarlayıp ısınmaya bırakıyoruz. 1 paket yağımızı 4,5 su bardağı una ekleyip kum gibi olana kadar elimizle ovuşturuyoruz. Diğer malzemeleri ekleyip yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Hamur çok yapış yapış olursa yarım bardak daha un ilave edebilirsiniz. Yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp önce hafifçe çırpılmış yumurta akına sonra da fındığa batırıyoruz. Kurabiyelerimiz güzelce kızarıncaya kadar (yaklaşık yarım saat) pişiriyor ve çay ya da kahve ile servis ediyoruz.




No comments:

Post a Comment