Günaydın,hayırlı sabahlar:)
Sayfama hoş geldiniz.
Bu ara o kadar çok taslağa attığım fotoğraf var ki yazılarını hazırlamaya fırsat bulamadığımdan yığıldı kaldı.Ancak azmettim hepsini yayına alacağım:)
Nerede ise 4-5 ay oldu kardeşimdeki öğle yemeğimiz..Yayınlamaya bununla başlamak istiyorum..Yemek tariflerini arşivlerken bir yandan da yaşamdan notlar tutmak...Blog anı defteri gibi oluyor bu çok hoşuma gidiyor açıkcası:)
Bilgincim bu post sizlere sürpriz olacaktır uzun zaman oldu çünkü..Tekrar ellerine sağlık kardeşim:)))))))
RULO PATATES SALATASI
3 adet patates haşlanarak ezilir.Zeytinyağı,pul biber,karabiber ve tuz serpilerek karıştırılır strecin üzerine bastırılarak yayılır.Üstüne kornişon,yeşil zeytin doğranarak sarılır.Servis edileceği zaman sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.
MANTARLI VE TAVUKLU BÖREK
1kutu mantar temizlenerek sotelenir.Ayrı bir tavada tavuk göğüs etleri kuşbaşı doğranarak suları salıp çekene dek sotelenir.2 adet domates rendesi eklenerek biraz pişirdikten sonra mantar sotelerde eklenerek tuz,kekik,kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılır.Böreğin iç malzemesi hazırlnmış olur.(5 adet yufka hepsi için tek tek aynı işlem yapılacak.)Yufka serilerek 1 su bardağı su ve1kahve fincanı yağla hazırlanan karışımdan kaşıkla üzerine döküldükten sonra fırça ile her tarafına gelecek şekilde sürülür
Önce artı sonra çarpı şeklinde kesilen yufkaların arasına hazırlanan içten konularak sarılır 175 derece fırında 25 dakika kızartılarak sıcak servis yapılır
MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
3 yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı yoğurt,
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı şeker,
2 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
yarım portakal kabuğu rendesi,
2 su bardağı un
ŞERBETİ İÇİN:
3 su bardağı şeker,
3,5 su bardağı su 7-8 dakika kaynatılır.
yarım limon suyu,
1 fiske tuz atılarak 1-2 taşım kaynatılarak ateşten alınır.
Verilen malzemelerle çırpılan hamur yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülerek fırınlanır üstü kızarana dek pişirilir.(175 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 25-30 dakika)Fırından çıkınca üstüne yarım çay bardağı su çilenir ve şerbeti dökülür.
OSMANLI ŞERBETİ
HAVUÇLU CEZERYE
MAZEMELER
1 kg havuç,
1 paket bisküvi,
1 su bardağı şeker,
1 su bardağı su,
1 paket vanilya
100 gr tereyağı,
1,5 çay bardağı hindistan cevizi,
1 su bardağı ceviz ya da fındık içi
YAPILIŞI:
Havuçlar temizlenip rendelenerek şeker ve su ilave edilerek pelteleşinceye dek pişirilir.Ilındıktan sonra ceviz yada fındık içiufaladığımız bisküviler,tereyağı ve vanilya eklenerek yoğrulup,ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.Muffin kalıplarına konularak servis yapılır.Kürdan batırarakta servis yapabilirsiniz.
Özlemin yapıp getirdiği nefis portakallı kek,ellerine sağlık kardeşim:)))))
PORTAKALLI KEK
MALZEMELER
3 yumurta,
1 su bardağı sıvı yağ,
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı portakal suyu,
1 limonun suyu,
1 portakal kabuğu rendesi,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
2,5 su bardağı un
Hayatınızda ki her şeyin gönlünüz göre olması dileklerimle..
HOŞÇA KALIN:))
No comments:
Post a Comment