Monday, April 21, 2014

KARDEŞİM BİLGİN'DE BİR GÜNÜMÜZDEN KARELER....


Günaydın,hayırlı sabahlar:)

Sayfama hoş geldiniz.

   Bu ara o kadar çok taslağa attığım fotoğraf var ki yazılarını hazırlamaya fırsat bulamadığımdan yığıldı kaldı.Ancak azmettim hepsini yayına alacağım:)

  Nerede ise 4-5 ay oldu kardeşimdeki öğle yemeğimiz..Yayınlamaya bununla başlamak istiyorum..Yemek tariflerini arşivlerken bir yandan da yaşamdan notlar tutmak...Blog anı defteri gibi oluyor bu çok hoşuma gidiyor açıkcası:)

    Bilgincim bu post sizlere sürpriz olacaktır uzun zaman oldu çünkü..Tekrar ellerine sağlık kardeşim:)))))))

                                                           



                                                                    Masanın genel görüntüsü

               

                  RULO PATATES SALATASI

                3 adet patates haşlanarak ezilir.Zeytinyağı,pul biber,karabiber ve tuz serpilerek karıştırılır strecin üzerine bastırılarak yayılır.Üstüne kornişon,yeşil zeytin doğranarak sarılır.Servis edileceği zaman sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır.


MANTARLI VE TAVUKLU BÖREK

1kutu mantar temizlenerek sotelenir.Ayrı bir tavada tavuk göğüs etleri kuşbaşı doğranarak suları salıp çekene dek sotelenir.2 adet domates rendesi eklenerek biraz pişirdikten sonra mantar sotelerde eklenerek tuz,kekik,kırmızı pul biber ilave edilerek karıştırılır.Böreğin iç malzemesi hazırlnmış olur.(5 adet yufka hepsi için tek tek aynı işlem yapılacak.)Yufka serilerek 1 su bardağı su ve1kahve fincanı yağla hazırlanan karışımdan kaşıkla üzerine döküldükten sonra fırça ile her tarafına gelecek şekilde sürülür

 Önce artı sonra çarpı şeklinde kesilen yufkaların arasına hazırlanan içten konularak sarılır 175 derece fırında 25 dakika kızartılarak sıcak servis yapılır




                                                     PATLICAN KEBABI (FIRINDA)

MERCİMEK ÇORBASI





    REVANİ

 MALZEMELER

3 yumurta,

1 su bardağı sıvı yağ,

1 su bardağı yoğurt,

1 su bardağı irmik,

1 su bardağı şeker,

2 paket kabartma tozu,

1 paket vanilya,

yarım portakal kabuğu rendesi,

2 su bardağı un

 ŞERBETİ İÇİN:

3 su bardağı şeker,

3,5 su bardağı su 7-8 dakika kaynatılır.

yarım limon suyu,

1 fiske tuz atılarak 1-2 taşım kaynatılarak ateşten alınır.

Verilen malzemelerle çırpılan hamur yağlanmış yuvarlak borcam tepsiye dökülerek fırınlanır üstü kızarana dek pişirilir.(175 derece önceden ısıtılmış fırında  yaklaşık 25-30 dakika)Fırından çıkınca  üstüne yarım çay bardağı su çilenir ve şerbeti dökülür.





OSMANLI ŞERBETİ
 3 yemek kaşığı tepeleme gül reçeli,6 su bardağı su 10 dakika kaynatılarak süzülür.Soğuduktan sonra üzerine gül suyu dökülerek servis yapılır.



                                                                      FIRIN SÜTLAÇ



                         Akşam üstü çocuklar okuldan geldikten sonra  hazırlanan  çay soframız.









HAVUÇLU CEZERYE


MAZEMELER 


1 kg havuç,


1 paket bisküvi,


1 su bardağı şeker,


1 su bardağı su,


1 paket vanilya


100 gr tereyağı,


1,5 çay bardağı hindistan cevizi,


1 su bardağı ceviz ya da fındık içi 


YAPILIŞI:


     Havuçlar temizlenip rendelenerek şeker ve su ilave edilerek pelteleşinceye dek pişirilir.Ilındıktan sonra ceviz yada fındık içiufaladığımız bisküviler,tereyağı ve vanilya eklenerek yoğrulup,ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır.Muffin kalıplarına konularak servis yapılır.Kürdan batırarakta servis yapabilirsiniz.











Özlemin yapıp getirdiği nefis portakallı kek,ellerine sağlık kardeşim:)))))






PORTAKALLI KEK 


MALZEMELER


3 yumurta,


1 su bardağı sıvı yağ,


1 su bardağı toz şeker,


1 su bardağı portakal suyu,


1 limonun suyu,


1 portakal kabuğu rendesi,


1 paket kabartma tozu,


1 paket vanilya,


2,5 su bardağı un






Hayatınızda ki her şeyin gönlünüz göre olması dileklerimle..






HOŞÇA KALIN:))

No comments:

Post a Comment