Yine uzun bir ara oldu biliyorum ama ihmal değildi arkadaşlarım, uzaktan takip etmeye çalıştım hep sizleri.
Kereviz eşim tarafından pek sevilmediğinden bizde sık pişmez, hazır bir kez yedirebilmişken blogumada ekleyeyim dedim.
MALZEMELER:
2 kereviz
1 soğan
Yarım limonun suyu
3 su bardağı su
200 gr kuşbaşı et
2 havuç
2 patates
20 gr tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 yumurtanın sarısı
Tuz
Karabiber
Kereviz yaprağı (üzeri için)
Yapılışı
Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım. Havuçları yuvarlak doğrayalım.
Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alıp, su ilave ederek kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirelim ve sebzeleri ekleyelim, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuz ve karabiber ilave edelim.
Bir kasede yumurta sarısını un ile çırpalım yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştıralım. Yavaş yavaş yemeğe ekleyelim ve 5 dakika daha pişirelim. Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapalım.
No comments:
Post a Comment