Sunday, March 16, 2014

ETLİ TERBİYELİ KEREVİZ




Yine uzun bir ara oldu biliyorum ama ihmal değildi arkadaşlarım, uzaktan takip etmeye çalıştım hep sizleri.

Kereviz eşim tarafından pek sevilmediğinden bizde sık pişmez, hazır bir kez yedirebilmişken blogumada ekleyeyim dedim.


etli terbiyeli kereviz 1


MALZEMELER:


   2 kereviz


   1 soğan


   Yarım limonun suyu


   3 su bardağı su


   200 gr kuşbaşı et


   2 havuç


   2 patates


   20 gr tereyağı


   1 yemek kaşığı un


   1 yumurtanın sarısı


   Tuz


   Karabiber


   Kereviz yaprağı (üzeri için)



   Yapılışı


   Kereviz ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayalım. Havuçları yuvarlak doğrayalım.


Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alıp, su ilave ederek kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirelim ve sebzeleri ekleyelim, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim. Tuz ve karabiber ilave edelim.


Bir kasede yumurta sarısını un ile çırpalım  yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştıralım. Yavaş yavaş yemeğe ekleyelim ve 5 dakika daha pişirelim. Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis   yapalım.











No comments:

Post a Comment