Wednesday, March 5, 2014

ACMALAR ÇİÇEK AÇTI :))



acmalar cicek acti 1



Değişik görünümlü ,ama bildik lezzetli bir tarif daha paylaşmak istiyorum sizlerle bugün .İsterseniz kahvaltılarınızda,isterseniz 5 çaylarınızda ve hatta gurmelere yakışacak tarzdaki çok özel akşam yemeklerinizde minik ekmekler olarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.Ya da çok daha şaşıtıcı olup ,hamurun ara katlarına sürdüğünüz tereyağın içine bir miktar şeker ve tarçın ilave edip,fırından çıkınca da bolcana pudra şekeri serpip deneyebilirsiniz.Her zaman dediğim gibi;yapabilecekleriniz hayal gücünüzle sınırlı:)))






Malzemeler:






1/2 çay bardağı ayran


1/2 çay bardağı süt


2 tatlı kaşığı şeker


1 tatlı kaşığı tuz


65 gr.yumuşak teremyağ


2+3/4 su bardağı un(375 gr)


1 paket maya






aralarına surmek için:






50 gr kadar teremyağ






üzeri için:






1 adet yumurta sarısı











Öncelikle hamurumuz için gerekli olan bütün malzemelerimizle yumuşak bir hamur tutuyoruz.Mayalanması ve 2 katına çıkması için ,üzerini örtüp 1 saat kadar bekletiyoruz.













Mayalanan hamurumuzu dikdörtgen şeklinde açıp 4 eşit parçaya şekildeki gibi ayırıyoruz.Bütün katlara tereyağ sürüp (en üstteki katta olmayacak),hamurları üst üste koyuyoruz. 










Üst üste koyduğumuz hamurları 3 parmak eninde parçalar halinde kesiyoruz.Benim muffin kalıplarımın büyüklüğüne göre 9 adet açma elde ettim.Sizler kalıplarınızın büyüklüğüne göre,parçaları küçültüp büyütebilirsiniz.










Her bir parçayı alt ucundan bastırıp ,bütün kenarlarını bir noktda topluyoruz.










Muffin kalıplarımıza yerleştirip ,önce içteki uçları,sonra dıştaki uçları birbirinin etrafında döndürüp kenarlarından hafifçe bastırıyoruz.Üzerine yumurta sarımızı sürüp çörek otu serpıyoruz.






Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirip servis yapabiliriz:)






acmalar cicek acti 2








No comments:

Post a Comment