Her iki pasta da bisküviden ve yapımları çoook basit...Aniden bastıran misafir için birebir :) İkisi de kızımın favorilerinden...
.
Muzlu Üçgen Pasta :
1 paket petibör bisküvi
2 muz
1 paket Dr.Oetker çikolatalı puding
1/2 lt süt
Hindistancevizi,fındık,ceviz vb.
.
Önce puding tarifine uygun olarak pişirilir. Dikdörtgen bir tepsiye streç film ya da aliminyum folyo yayılır. 2-3 kaşık puding yayılır.Üzerine 3 sütun halinde aralarımda biraz boşluk olacak şekilde 4'er bisküvi dizilir.Biraz puding dökülür.Tekrar bisküviler sıralanır.Bu şekilde bisküviler bitene kadar işlem tekrarlanır.En son puding sürülür ve ortadaki bisküvilerin üstüne bütün muzlar yerleştirilir.İki taraftan bisküviler kaldırılıp üçgen şekli verilir. Paketlenip dondurucuya kaldırılır.2-3 saat sonra çıkarılıp hindistancevizi,cevizle süslenip dilimlenerek servis yapılılır.
.
Mozaik Pasta :
Bu tarif Dr.Oetker'in çikolatalı puding paketinin arkasından :
.
1 paket Dr.Oetker çikolatalı puding
1/2 lt süt
50 gr margarin
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1/2 su bardağı damla çikolata
istenirse 1/2 su bardağı kuru üzüm
.
Puding tarifine uygun olarak pişirilir. Ocaktan alınınca içine margarin eklenir,karıştırılır.Biraz ılındıktan sonra içine çok ufak olmayacak şekilde bisküviler kırılır.Ceviz,damla çikolata ve istenirse kuru üzüm eklenir,karıştırılır. Streç filme bu karışım yayılıp paketlenir. Derin dondurucuda 2-3 saat bekletilir.
Bu makale ile alakali daha detayli yazi gorebileceginiz kaliteli bir web sitesi : bisküvi pasta çeşitleri
No comments:
Post a Comment