Tuesday, April 2, 2013

oktay usta gül böreği

Selam sevgili site okurlarimiz. Yogun istek üzerine sizlere bugün oktay usta gül böreği makalesini yayinlamaya karar verdik.




  • Herkese günaydın . Günlerdir ilk kez boyun ağrısı olmadan uyandım... Şimdi daha iyiyim çook şükür. İnşallah tekrarlamaz , pc başında çok kalmamam gerekiyormuş kaslarım o yüzden ağrıyor ve direk boynu etkiliyor. Bu sebeple pek kimselere ziyarete gidemiyorum ve affınıza sığınıyorum... Herkese kucak dolusu sevgiler .






  • Bugün kü tarifim nefis bir börek hem sunum hem lezzet olarak yine tam not almış bir tat...




oktay usta gul boregi 1Malzemeler : ( 20 adet için)


1 paket yufka


1 kase lor peyniri


1/2 demet maydanoz




Sosu İçin:
1 kase yogurt

2 yumurta



1 çay bardağı sıvıyağ


1 şişe soda




Üzerine
Cörekotu ,susam








  • Bir kap içerisinde yogurt , sıvıyağ , yumurta ve sodayı çırpalım . Yufkamızı tezgaha serip her tarafına fırça yardımı ile hazırladığımız sostan sürüp 4'e bölelim.







  • Yukamızın 4 kenarına peynirli harcımızdan koyup sigara böreği gibi rulo şeklinde sarıp ardından kendi etrafında çevirip gül şekli verip tepsimize dizelim.






  • Diğer yufkalara da aynı işlem uygulayıp börekleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim. Üzerlerine kalan sosumuz sürülerek ( dökülerek) , susam ve çörekotu serpilip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika kadar üzeri kızarana dek pişirelim ..





oktay usta gul boregi 2



Onerimiz enterasan yazilar : evde börek hamuru nasıl yapılır

No comments:

Post a Comment