Monday, April 1, 2013

hamur tatlısı tarifi

Merhaba degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün hamur tatlısı tarifi makalesini yayinlamaya karar verdik.




Elmalı Milföy Tatlısı






























ELMALI MİLFÖY TATLISI


hamur tatlisi tarifi 1
MALZEMELER

500 gr elma

1 paket milföy hamuru

1 çay kasigi tarçin

100 gr ceviz

50 gr tereyagi

100 gr pudra sekeri

YAPILIŞI

Soyulmus ve dogranmis elmayi çok az ateste suyu çekene kadar

haslayin. Sonra pudra sekerini, cevizi ögütülmüs tarçini ilave

edin.Hamurlari, ilik ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinizdaki

yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir sekilde

malzemeyi yerlestirin.

Sonra yerlestirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra

örtü yardimiyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayin. Kizgin firinda

pembelesene, çatlamalar olana kadar pisirip, tarçinli pudra sekeri üzerine

serpin. Sicak olarak servise sunun.



Bu yazi hakkinda daha detayli yazi gorebileceginiz kaliteli bir sayfa : limonlu revani tatlısı tarifi

No comments:

Post a Comment