Elmalı Milföy Tatlısı
ELMALI MİLFÖY TATLISI
500 gr elma
1 paket milföy hamuru
1 çay kasigi tarçin
100 gr ceviz
50 gr tereyagi
100 gr pudra sekeri
YAPILIŞI
Soyulmus ve dogranmis elmayi çok az ateste suyu çekene kadar
haslayin. Sonra pudra sekerini, cevizi ögütülmüs tarçini ilave
edin.Hamurlari, ilik ve nemli bir örtüde kesin. Hamurun kendi tarafinizdaki
yönüne galeta unu serpin ve unlanan hamurun üzerine paralel bir sekilde
malzemeyi yerlestirin.
Sonra yerlestirilen malzemenin üstüne de galeta ununu serpin. Daha sonra
örtü yardimiyla hamuru ve içindeki malzemeyi yuvarlayin. Kizgin firinda
pembelesene, çatlamalar olana kadar pisirip, tarçinli pudra sekeri üzerine
serpin. Sicak olarak servise sunun.
Bu yazi hakkinda daha detayli yazi gorebileceginiz kaliteli bir sayfa : limonlu revani tatlısı tarifi
No comments:
Post a Comment