Malzemeler
1 Kg hamsi
4 Adet orta boy soğan
1 Demet maydanoz
Yarım limon suyu
Tuz, karabiber
1 Su bardağı un
1 Su bardağı sıvıyağ
3 Adet yumurta
Mutfak
Zorluk 2
Süre 35 dk.
Kaç Kişilik 4
Yöntem
Hazırlanışı
Hamsilerin kılçıklarını ve kafalarını çıkartıp bol suda yıkayın.
Sularını süzerek bekletin.
Soğanları incecik doğrayın ve maydanozu kıyın.
Yarım limon suyunu, Tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.
Hamsilerden ikisini yatırıp hazırladığınız soğanlı harcın bir kısmını hamsilerin içine koyun ve üçüncü hamsiyi de üzerine kapatıp elinizle sıkıştırın.
Önce arkalı önlü una bulayın sonra çırpılmış yumurtaya bulayıp kızgın yağda hamsileri altın sarısı bir renk alana dek arkalı önlü kızartın.
Yeşil salata ile servis yapın.
İçli Hamsi yemek tarifleri
No comments:
Post a Comment