Friday, February 10, 2012

Domatesli Pilav Tarifi

Domatesli Pilav
Pilavın iyi demlenmesini istiyorsanız üzerine 2 dilim bayat ekmek de koyabilirsiniz.
Malzemeler 6 Kişilik


  • 2 su bardağı pirinç


  • 1 adet büyük boy domates


  • 1 yemek kaşığı margarin


  • 3 su bardağı su


  • 1 tatlı kaşığı tuz


Tarif
30 Dakika

  • Domatesi çekirdeklerini çıkarıp rendeleyin.

  • Tencereye margarin ve domatesi ilave edin, domates suyunu çekene kadar kavurun.

  • Daha sonra yıkadığınız pirinci ilave edip, kavurmadan suyu ve tuzunu ekleyin, kısık ateşte pişirin.

  • Piştikten sonra bir süre demlendirin.

  • Sıcak olarak servis yapın.



Yemek - Mutfak - Pratik Bilgiler Diyet & Diyet Yemekleri & Besinler Vejetaryen Mutfağı

No comments:

Post a Comment