TAHİN HELVALI BANUŞ KEKİ :)))
Malzeme
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı tahin
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı krem kıvamında fındık ezmezi
3 su bardağı un iki kere elenmiş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 yemek kaşığı kakao
150 gr. kakaolu sade tahin helvası
Yapılışı
Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
Süt, sıvı yağ,yoğurt, fındık ezmesi ve margarin katıp çırpalım.
Unu katalım, üzerine kabartma tozu, hindistan cevizi ve tahini katıp tahta kaşıkla karıştıralım.
Yarısını yağlanmış kek kalıbına dökelim. Üzerine ezilmiş bir miktar tahin helvası serpelim.
Kek hamurunun kalan kısmına kakao, ceviz içi ve kalan tahin helvasını katıp karıştıralım.
Sade kekin üzerine dökelim.
Kakaolu kısım pişerken kolay yandığı için kaşıkla sade keki yüzeye alalım. Kakaolu kısım içte kalsın.
150 ve 175 derece arası ısıtılmış fırında 40 dak yakın pişirelim.
Afiyet olsun...
Hayırlı cumalar canlarım :)) Benim bu özel kekim sevdiğim bir dostum için mutfağa girdiğim de ortaya çıktı çok da nefis oldu adıda Tahin Helvalı Banuş Keki .. İçine sevgi dostluk arkadaşlık katılmış özel formüllü :)) kekimi denemeniz beğenmeniz dileğiyle...
Sevgilerimle
Banu Altun
Ziyaret etmeniz gereken diger yazilar : iğne oyası pırpır yapımı
No comments:
Post a Comment