Sunday, May 11, 2014

ZEYTİNYAĞLI EBEGÜMECİ DOLMASI (WoMen dergisinin Nisan 2014 sayısında yayınlanan tarifim)



zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 1


Malzemeler:

* 30 tane yıkanmış ve süzdürülmüş ebegümeci yaprağı

* 1 su bardağı yıkanmış dolmalık pirinç

* 1 çay bardağı zeytinyağı

* 2 tane ince kıyılmış kuru soğan

* 1/2 demet kıyılmış maydanoz

* 1/2 demet ince kıyılmış dereotu

* 1/2 demet ince kıyılmış taze nane

* 1 tatlı kaşığı kuru nane

* Tuz, karabiber, pul biber

* Tercihe göre 1 yemek kaşığı salça

* 1 tane kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker

* 1/2 tane limonun suyu

* 1 çay kaşığı nar ekşisi


zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 2


Üzeri İçin:

* 1 yemek kaşığı zeytinyağ

* 1/2 limonun suyu


zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 3

Yapılışı: Geniş bir tencerede zeytinyağı içinde soğanları pembeleşene kadar kavurun, üzerine pirinci koyarak yeniden kavurun pirincin üzerini çok az geçecek kadar su ve şekeri , tuzunu koyun, suyunu çekene kadar pişirin altını kapatın baharat ve yeşillikleri ilave edin karıştırın ve demlenmesi için 30 dk. bekleyin, daha sonra ebegümeci yapraklarını asma yaprağı gibi sarın tencereye dizin çok az su, yağ ilave edin üzerine düz bir tabak kapatın kısık ateşte yapraklar pişene kadar ateşte tutun,pişen yaprakların üzerine limon suyu dökün ve soğumasını bekleyin ve servis yapın.

Afiyet Şeker Olsun..

* WoMen dergisinin 2014 Nisan sayısında çıkan tarifimdir.


zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 4


NOT:

* Ebegümeci çok lezzetli ve faydalı bir bitkidir.

* Eskiler yılda bir kere şifa niyetine yenmeli derler.

* Ebegümeci yaprağının büyüklerini tercih etmelisiniz.

* Bu mevsim de her yer dolu.

* Ben hiç haşlamadan sardım çok lezzetli oldu.

* İsteyen biraz sıcak suda tutabilir.

* Yapraklar narin olduğundan fazla sıcak su içinde tutmayın.


zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 5


* Tuz, baharat, yeşillik ve yağ miktarları size kalmıştır.

* İsteyen kuş üzümü ve dolmalık fıstık koyabilir.

* Salça koymak tercihe bağlıdır.


zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 6


* İsteyen kıymalı sarabilir.

* Ekşi tat  çok yakışıyor.

* İsteyen ekşi koymayabilir.

* Soğumadan açmayın zeytinyağlılar tenceresinde soğumalı

* Ebegümeci otunun sayısız faydaları olduğu biliniyor.

* Ebegümecinin salatası,yemeği,salatası, çayı yapılabiliyor.

* Etli ebegümeci sarması için Tık tık yapın.

zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 7

AYIYI DÜRTERSEN TÜFEĞİ HAZIRLA.

zeytinya li ebegumeci dolmasi women dergisinin nisan 2014 sayisinda yayinlanan tarifim 8

No comments:

Post a Comment