Tuesday, May 6, 2014

yoğurtlu kuru sebze kavurması


15 Nisan 2014

yogurtlu kuru sebze kavurmasi 1



Kuru sebze kavurması, her çeşit kurutulmuş sebze ile yapılır. Kavurması yapılacak (kuru biber, kuru domates, kuru patlıcan, kuru taze fasulye gibi) kuru sebzeler önce, bol su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür. Kuru sebzelerin haşlama süreleri birbirlerine uymayacağından ayrı ayrı haşlanır. Her sebzenin haşlanmasında, haşlama suyunu değiştirmeye gerek yoktur. Tencerede bir kez su kaynatıldıktan sonra, aynı su içerisinde sebzeler sıra ile haşlanır. Kuru sebzeler haşlandıktan sonra; isteğinize bağlı olarak, doğrudan yağ içerisinde kızartılarakta tüketilebilir. Seçimi size kalmış, istediğiniz şekilde kuru sebzelerinizi pişirebilirsiniz. 






kuru sebze kavurma malzemesi

elli gram kurutulmuş biber

elli gram kurutulmuş patlıcan

altı kaşık zeytinyağı

yarım kaşık domataes salçası

üç orta boy domates

döret diş sarımsak

karabiber, pul biber

kimyon, tuz

yoğurt



yoğurtlu kuru sebze kavurması yapımı

kuru biber ve kuru patlıcanı ayrı ayrı su içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın

ardından biber ve patlıcanı süzün

sarımsağı iri kıyım doğrayın ve domatesi rendeleyin

yağ içinde sıra ile sarımsak, salça ve domatesi kavurun

üzerine biber, patlıcan, 1 su bardağı kaynar su ve baharatları ilave edin

yemeğin tuzunu karar hale getirin

ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin

ardından üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin

ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun









No comments:

Post a Comment