15 Nisan 2014
Kuru sebze kavurması, her çeşit kurutulmuş sebze ile yapılır. Kavurması yapılacak (kuru biber, kuru domates, kuru patlıcan, kuru taze fasulye gibi) kuru sebzeler önce, bol su içerisinde yumuşayıncaya kadar haşlanır ve süzülür. Kuru sebzelerin haşlama süreleri birbirlerine uymayacağından ayrı ayrı haşlanır. Her sebzenin haşlanmasında, haşlama suyunu değiştirmeye gerek yoktur. Tencerede bir kez su kaynatıldıktan sonra, aynı su içerisinde sebzeler sıra ile haşlanır. Kuru sebzeler haşlandıktan sonra; isteğinize bağlı olarak, doğrudan yağ içerisinde kızartılarakta tüketilebilir. Seçimi size kalmış, istediğiniz şekilde kuru sebzelerinizi pişirebilirsiniz.
kuru sebze kavurma malzemesi
elli gram kurutulmuş biber
elli gram kurutulmuş patlıcan
altı kaşık zeytinyağı
yarım kaşık domataes salçası
üç orta boy domates
döret diş sarımsak
karabiber, pul biber
kimyon, tuz
yoğurt
yoğurtlu kuru sebze kavurması yapımı
kuru biber ve kuru patlıcanı ayrı ayrı su içinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
ardından biber ve patlıcanı süzün
sarımsağı iri kıyım doğrayın ve domatesi rendeleyin
yağ içinde sıra ile sarımsak, salça ve domatesi kavurun
üzerine biber, patlıcan, 1 su bardağı kaynar su ve baharatları ilave edin
yemeğin tuzunu karar hale getirin
ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin
ardından üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirin
ve gönlünüzce servis edin.
afiyet bal şeker olsun
No comments:
Post a Comment