Monday, May 5, 2014

BROWNIE CHEESECAKE





Çikolata sevenler dikkat dikkat!!! Çok sevilen brownie ve cheesecake birleşti ve unutulmayacak bir tat oluştu. Cheesecake yapmak kolay ama yiyebilmek için sabırla beklemek gerekiyor. İşin lezzeti burada çünkü saatler geçtikçe içindeki tatlar iyice oturuyor; alttaki yoğun çikolata ve üzerindeki tat birleşiyor. İşte unutulmayacak olan bu lezzet senfonisi...

Bahar Soframda sunduğum ve A+ Dergisi Nisan sayısında yayınlanan Brownie Cheesecake tarifimi paylaşıyorum.



Brownie Cheesecake iki aşamada yapılıyor. Önce taban brownie hazırlanıyor; brownie hamuru dolapta beklerken peynirli dolguyu yapıyor, brownie hamuru üzerine peynirli dolgu yerleştirilip fırında pişiriliyor.







MALZEMELER



Brownie İçin:



  • 100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)


  • 140 gr. toz şeker


  • 4 adet yumurta


  • 1 paket vanilya


  • 1 tutam tuz


  • 300 gr. bitter çikolata (eritilmiş)


  • 90 gr. un



YAPILIŞI 



  1. Tereyağı ve şekeri mikserle 3 dk. çırpın. 


  2. Yumurtaları ekleyin. Tuz ve soğutulmuş çikolatayı ekleyip karıştırın. 


  3. En son un ve vanilyayı da ekleyip karışacak kadar karıştırın. 


  4. 24 cm. lik kelepçeli kalıba dökün ve 30 dk. buzdolabında bekletin.



Peynirli Dolgu İçin:



  • 500 gr. labne peyniri


  • 60 gr. tereyağı (oda sıcaklığında)


  • 210 gr. toz şeker


  • 2 adet yumurta


  • 20 gr. un


  • 60 gr. ekşi krema (oda sıcaklığındaki kremaya 1 tatlı kaşığı limon suyu ekleyip 1 saat kadar bekletin)


  • 1 paket vanilya



YAPILIŞI



  1. Peynirin fazla suyunu süzün, şeker ve yağ ile mikserde 3 dk. çırpın. 


  2. Yumurtaları tek tek ekleyip çırpın. Un, krema ve vanilyayı da ekleyip karışacak kadar karıştırın. 


  3. Karışımı brownie hamuru üzerine dökün. 


  4. Önceden 160 C’de ısıtılmış fırında yaklaşık 50-60 dk. pişirin. 


  5. Izgara üzerinde iyice soğuduktan sonra en az 6-8 saat buzdolabında tutun. 


  6. Üzerini zevkinize göre süsleyip sunun.



***Bütün malzemeleriniz oda sıcaklığında olmalıdır.
























No comments:

Post a Comment