Thursday, September 6, 2012

ERİK REÇELİ






      Erik reçelini çok seviyorum.Özellikle yoğurda katıp yemesini çocukluğumdan beri çok severim.O zamanlar meyveli yoğurtlar yoktu ama fikri bende varmış:))Bu sene erik çok bol oldu,bahçemdeki eriklerden yaptım reçelimi.Tarifim çok kolay ilk kez reçel yapacak olanlar bile hemen deneyebilirler.

     Bizim ilimizde erikler biraz  geç olgunlaştı.Bu nedenle çoğunuza göre tarifim gecikmiş olabilir ama arşivimde bulunsun seneye bakarsınız inşallah.Geçen hafta bizim evde reçel imalatı ile geçti günler :) Erik reçelini de geçen hafta incir reçelinden sonra yaptım.Yarinde başka bir reçel yayınlayacağım oda geçen haftadan :)

                                                         ERİK REÇELİ

            MALZEMELER:

1kilo erik,

1 kilo şeker,

yarım limon suyu(2-3 tane limon tuzu da olabilir),

4 su bardağı su

          YAPILIŞI:

    Erikleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak güneşe 15 dakika koyuyoruz.Erikler pişerken çok dağılmasın diye yaptığımız bu işlemin ardından suyu ve şekeri 10 dakika kaynatarak koyu bir şerbet hazırlıyoruz.Erikleri şerbetin içine bırakarak 10 dakika daha kaynatıp erikleri pişiriyoruz.Limon suyunu ekleyerek 5 dakika daha kaynatıp ateşten alarak,soğuduktan sonra kavanozlara koyup serin yerde muhafaza ederek tüketiyoruz.AFİYET OLSUN..

          Hepinize gönlünüze göre geçirebileceğiniz güzel günler diliyorum.

                                                                                              HOŞÇAKALIN:))

No comments:

Post a Comment