Saturday, August 11, 2012

Peynirli Fırın Makarna Tarifi




































Peynirli Fırın Makarna



MALZEMELER

500 gr çubuk makarna

14 bardak su

1 yemek kasigi tuz

½ kahve fincani bitkisel siviyag

Üstü için:

2 yemek kasigi margarin

1 bardak rendelenmis kasar peyniri

5 yumurta

2 bardak (1/2 lt ) süt

tuz, karabiber

½ çay kasigi hindistan cevizi

 

YAPILIŞI

Makarnayi kirmadan suya salip 10 dakika haslayin. 2 bardak soguk su

katarak 10 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra eritilmis yag, tuz ve

biber koyup silkeleyerek karistirin. Makarnanin yarisini yaglanmis bir firin

tepsisine bosaltin. Peynirin yarisini üzerine dökün. Kalan makarnayi da bosaltip

tekrar üstünü peynirle kapatin. Süt, yumurta ve hindistancevizini bir kapta karistirin.

Makarnanin her tarafina dagilacak biçimde dökün. Sicak bir firinda 40-45 dakika

pisirin. 20 dakika tepside bekletin. Sonra kare veya baklavalar halinde kesip

servis yapin.

No comments:

Post a Comment