Patlıcan Beğendi Tarifi, Patlıcan Beğendi Nasıl Yapılır Tarifi, Yemek Tarifleri, patlıcan Yemekleri, Mis Yemek, Patlıcan Beğendi Oktay Usta Tarifleri, Patlıcan Beğendi Malzemeleri, Patlıcan Beğendi Pişirmek, Mis Patlıcan Beğendi Tarifi.
Patlıcan Beğendi Tarifi
Malzemeler :
1 kg patlıcan
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı un
3 yemek kaşığı margarin
1.5 su bardağı süt
1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz,
Karabiber
Yapılışı
1 Kilo patlıcanı, ateşte çevirerek pişiriniz.
Kabukları yanmaya başlarken ateşten alın ve kabuklarını sıyırarak soyup, limonlu suyun içinde bekletiniz.
1 Kahve unla, 3 çorba kaşığı margarini tahta kaşık yardımıyla tencerede 2-3 dk. kavurunuz.
Patlıcanları sıkarak sudan çıkartın ve bıçakla kıyıp, unun içine katınız.
1,5 Su bardağı sütü azar azar karışıma ekleyip, karıştırınız.
5-10 dk. pişirdikten sonra 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiberi ilave ediniz.
Izgara etlerle birlikte servis yapabilirsiniz.
No comments:
Post a Comment