Wednesday, October 30, 2013

RESIPI ASAM PEDAS MELAKA


Assalamualaikum buat semua, dan selamat pagi, diam tak diam hari ni dah pun 30 Syawal, maka berakhir lah sudah raya utk tahun 2013, raya haji bakal menjelam tiba pula. Sekejap je masa berlalu. Anak2 yg sekolah menengah pun buat sambutan raya hari ni, akk buat kan kek coklat je.





Lama sudah tak sapu sawang rumah maya ni, entah apa yg di sibukkan pun tak tau. Gambar raya pun tak letak lagi untuk kenagan. 





Semalam Khamis akk masak asam pedas,kali ni memang sedap sangat asam pedas melaka tu, kena dengan selera kami anak beranak, anak2 pun suka sangat mkn kuah ( mkn kuah je ikan tak suka pulak ). Dulu2 [ernah juga buat resepi asam pedas ni, lamaaaa sudah. Kali ni akk guna ikan mayong ( ala2 ikan duri tu ) memang sedap dari guna ikn kembung la.






Semenjak akhir2 ni, akk pun suka sangat mkn asam pedas, kalo mkn kat gerai pun mesti nk ngetest asam pedas je.






Tq buat linapg, akk c n p resipi dari rumahnya.






resipi asam pedas melaka 1











RESEPI ASAM PEDAS MELAKA


By: Junjs (myR)


sumber : lina pg


Kongsi bersama : embunrosaliza,blogspot.com




Bahan-bahan

4 keping ikan pari- Rosaliza guna ikan mayong

Bahan kisar:-


  • 3 biji bawang merah

  • 10 biji cili kering

  • 1/2 in halia

  • 1 sudu teh jintan manis (serbuk)

  • 1 sudu teh jintan putih (serbuk)

  • 1/4 sudu teh lada hitam

  • 1/2 in kunyit hidup

  • 2 ulas bawang putih



Bahan tumis:-


  •  1/2 bawang besar-hiris

  • 1 sk halba

  •  1/4 sudu teh biji sawi

  • 1/4 sudu teh halba

  • 2 tangkai daun kari

  • air asam jawa secukupnya

  • air secukupnya

  • 1 biji tomato-potong2

  • 5 biji kacang bendi

  • 1 serai-diketuk

  • bunga kantan atau daun kesum secukupnya

  • minyak masak

  • garam dan gula jika suka



Cara-cara


  1. Panaskan minyak, tumis bahan bawang besar, daun kari, halba,biji sawi hingga wangi dan bawang besar sedikit layu.

  2. Masukkan bahan kisar, tumis lagi biar pecah minyak.

  3. masukkan air asam jawa dan air. biar mendidih, masukkan ikan dan bahan2 lain.

  4. masukkan garam dan gula, biar hingga masak. hidangkan.















Posted by EmbunRosaliza at Friday, September 06, 2013

candy crush





candy crush 1


puas hati dapat main besau rupa gini


:)














sumber: cari.com


Tuesday, October 29, 2013

mısırlı yoğurtlu salata

Merhabalar sevgili web sitesi okurlarimiz. Bugunku makalemiz mısırlı yoğurtlu salata.

Mısırlı Yoğurt Çorbası

Mısırlı Yoğurt Çorbası Tarifi

Mısırlı Yoğurt Çorbası Nasıl Yapılır?


misirli yogurtlu salata 1


Mısırlı Yoğurt Çorbası


Merhabalar,


Bugün sizlerle, daha önceden pirinçli olarak paylaştığım sağlıklı ve enfes yoğurt çorbasının mısırlı olan tarifini paylaşacağım...


Şu an içinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde dilersek soğuk olarak tüketilebilecek ve kış günlerinde de isteğe bağlı olarak sıcak tüketilebilecek bir çorba olan yoğurt çorbası tarifi...


Beğeneceğinize eminim denedikten sonra değerli yorumlarınızı paylaşırsanız sevinirim...


Sevgiyle kalın...



Mısırlı Yoğurt Çorbası Malzemeleri



  • 10 yemek kaşığı yoğurt (ev yoğurdunu tercih etmenizi öneririm fakat hazır yoğurtla da yapılabilir.)


  • 1 su bardağına yakın haşlanmış mısır veya hazır konserve mısır


  • 3 yemek kaşığı un


  • Arzuya göre tavuk suyu veya et suyu (1 bulyonda olabilir.)


  • 2 litre su (8 bardak su)


  • 1 yemek kaşığı tereyağı


  • Yarım fincan sıvı yağ (arzuya göre arttırıp, azaltabilirsiniz.


  • Kuru nane


  • Tuz



Not: Fotoğrafta gördüğünüz gibi ben yaparken kırmızı biber kızartarak çorbaya ilave etmedim ama dilerseniz siz ilave edebilirsiniz, o şekilde yapıldı zamanda lezzetine garanti veririm :)


Mısır Çorbası Yapılışı




  • Tencerenin içerisine yoğurt ve unu koyarak karıştırıyoruz üzerine normal sıcaklıktaki suyu yani çeşme suyu derecesindeki suyu ilave ederek homojen hale getiriyoruz. (su ile karıştırmamızın amacı; unun topaklanmasını önlenmektir)


  • Tencereyi ocağa alıyoruz kısık ateşte hafif kaynayınca üzerine tavuk suyunu veya et suyunu (malzemelerde belirttiğim gibi, isteğe göre bulyon da olabilir.) ilave edip karıştırıyoruz.


  • Kaynadıktan sonra, üzerine kaynamış suyu döküp karıştırarak özleşmesini sağlıyoruz.


  • Kaynayan çorbamızın içerisine haşlanmış mısır veya konserve mısırı dökerek karıştırıyoruz.


  • Mısırlar çorbayla piştikten sonra üzeri için bir tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyarak erimesini bekliyoruz, yağ kavrulunca üzerine naneyi koyarak karıştırıyoruz (kırmızı biber koymayı dilersek bu aşamada ilave ediyoruz) ve çorbanın üzerine (foş diye bir ses çıkacak) döküyoruz. Çorbayı 2-3 dakika kadar daha kaynatıp ocağın altını kapatıyoruz.



Afiyet Olsun...




Kesinlikle hosunuza gidecek ilginc siteler : salatalıkla yapılan süslemeler

orjinal tarifler

Merhaba sevgili web sitesi okurlarimiz. Bugunku yayinimiz orjinal tarifler.



        Merhaba arkadaşlar. Hepinize güzel bir gün diliyorum. Tatlıyı herkes seviyordur değil mi? Ben de çok seviyorum ki bazı zamanlar oluyor resmen tatlı krizine girmişim gibi hissediyorum kendimi. Hangi tatlı gelirse gelsin yiyebilirim hissiyatında oluyorum :) Tabii bu kadar obur değilim hiçbir zaman ama tatlı yemekte bir ihtiyaç olunca önüne geçmekte zor oluyor benim için. Gelelim tatlıya. Geçtiğimiz günlerde annemin yaptığı sürprizden bahsetmiştim sizlere. Kadayıf almış benim için, künefe yapmak istediğimi söylemiştim, yarısını erzurum kadayıf dolmasında kullanmış annem yarısını da künefede kullanmak için ayırmıştı. Sonunda künefe yapıldı ve afiyetle yedik :) Bu tatlı benim için gerçekten özel bir tat. Her yerde farklı farklı yapılmakta künefe ama asıl orjinal tarifi başka tabii. En sevdiğim tatlılardan birisi benim künefe. Peki künefe nasıl yapılır? Sizlerin de beğeneceğini bildiğim orjinal künefe tarifini aşağıda sizlerle paylaşıyorum. Yapmak isteyenlere afiyet olsun diyor, kucak dolusu sevgiler gönderiyorum.


                          HATAY USULÜ KÜNEFE TARİFİ


orjinal tarifler 1






MALZEMELER:


1/2 kg yufka


1 paket margarin


750 gram tuzsuz keçi peyniri


2 su bardağı toz şeker


2,5 su bardağı su


Bir kaç damla limon suyu






YAPILIŞI:


Kadayıfı ince ince kıyıp kabımıza alıyoruz. Diğer tarafta 1 paket margarini, yakmadan, eritip kıydığımız kadayıfla harmanlıyoruz. Künefeyi yapacağımız tepsilerimizi (künefe tepsisi 2 tanedir) her tepsiyi 1 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı ayrı her tarafını yağlıyoruz. Hazırladığımız yağlı kadayıfı 2'ye ayırdıktan sonra künefeyi yapacağımız tepsimize ilk katmanı boşluk kalmayacak şekilde sıkı sıkı yerleştiriyoruz. Suyunu aldığımız keçi peynirini tepsimizin 1 cm içinden her tarafına gelmek kaydıyla serpiyoruz. Ayırdığımız diğer yağlı kadayıfı ikinci katman olarak üstüne kapatıp üzerine biraz biraz bastırarak boşluk kalmayacak şekilde kapatıyoruz. Burada baskı uygulamadaki maksat künefeyi çift taraflı pişirdiğimiz için diğer tarafını çevirmek istediğimizde bölünme olmasını engellemek için. Artık künefemiz pişmeye hazır. Kısık-Orta ateşte pişiriyoruz künefeyi yanmasın diye. Tepsinin bir kenarına kürdan koyuyoruz ki pişirirken bu sırayı takip ediyoruz pişen kısmın nerde olduğunu takip edebilelim. Tepsinin her tarafını pişirdikten sonra  künefeyi ters çevirip aynı işlemi çiğ olan taraf için de uyguluyoruz. Tabii bu arada künefenin şerbetini de hazırlamak gerek. Su ve şekerimizi ayrı bir kapta hazırlıyoruz. Şerbete bir kaç damla limon suyu ilave edip şeker iyice eridiği zaman ocağımızın altını kapatıyoruz. Pişen künefe ılık halde, şerbeti sıcak halde olacak buna göre zamanlamayı yapmak gerek ki püf noktalarından birisi budur künefede. Ilıyan künefenin üzerine şerbeti her tarafına eşit gelecek şekilde döküyoruz. Biraz bekledikten sonra,şerbeti içine çekmesi gerek, künefemiz servise hazır arkadaşlar. Dileyen sade servis yapabileceği gibi diyelende üzerine antep fıstığı, kaymak, ceviz, dondurma ile de servis yapabilir. Deneyenlere afiyet olsun diyorum. Sevgilerimle...




Bu yazi ile alakali daha fazla yazi bulabileceginiz onerecegimiz bir web sitesi : dızmana tarifleri

tığ oyaları yazma örnekleri

Selam sevgili site okurlarimiz. Simdiki yazimiz tığ oyaları yazma örnekleri.

çok şık uyumlu bir oya modeli .benim yayınladığım oya modelleri bir çok sitede gözüküyor.şöyle bir dolaştım dantel oya sitelerini bolca alıntı yapmışlar benim sitemden.bu duruma sevindim diyebilirim çünki beğenilim almışlar.biraz buruldum emek çekmeden izin almadan kullanmışlar.en azından bir izin istense veya benim dantel-yap linkimi verseler daha etik olurdu diye düşündüm. en azından ben alıntı yaptığım sitelerin linkini vermeye çalışıyorum.emek harcamadan izin almadan örnek yayınlamak bana doğru gelmiyor.neyse oya örnekleri yayınlarımı beğendiğinizi umuyor saygı ve sevgilerimi iletiyorum dostlarım.


tig oyalari yazma ornekleri 1



tig oyalari yazma ornekleri 2



Bu yazi hakkinda daha detayli yazi bulabileceginiz kaliteli bir site : 2011şiş oyalari

Sunday, October 27, 2013

ÇOCUKLARA DAMLA ÇİKOLATALI MUFFIN YAPALIM MI?



cocuklara damla cikolatali muffin yapalim mi 1


Hiç aklımda yoktu aslında şu ara bir muffın tarifi vermek ama evde bu ara o kadar sık yapılıyor ki ınstagramda paylaştığım fotodan sonra tarifi soranlar olunca, en iyisi bloga eklemeli dedim,aslında her gün bir şeyler paylaşmak istiyorum ama seçici oldum sanki,yok o olmadı onun fotoğrafı kötü içime sinmedi diye diye günlerce yazmadan kalabiliyorum,oysa paylaşmak istediğim çok şeyler var çok...

Galiba biraz tembelim ben sözde bir çok şey yapıyorum ama icraata gelince kalıyorum, evet itiraf ediyorum...

Kış mevsiminin havası sarmış bulunmakta evimizi ve benliğimi buna dair çok paylaşımlarım oluyor bu ara facebook ta yoksa siz hala habersiz misiniz facebook sayfamdan gün içinde oradayım haberiniz olsun :)

Bizim evin küçük beyi yani 2 yaşındaki oğlum bayılıyor kek yemeye bugün sabah pancake yaptım bu ara sabah kahvaltısı yapmayan kuzum reçele bana bana yedi bende içimde sevinç çığlıkları attım sizde ister misiniz tarifini?

Muffınler pişerken sabredemedi desem yeridir gitti geldi sordu hala pişip pişmediğini tabi fırından çıkar çıkmaz da afiyetle yedi,kuzulara yarasın hep iştahları açık olsun.

malzemeler


  • 3 yumurta

  • 1,5 çay bardağı toz şeker

  • 1 çay bardağı sıvıyağ

  • 1 çay bardağı süt

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 paket vanilin

  • 1 çay bardağı damla çikolata

  • 10 yemek kaşığı un







yapılışı



  • Derin bir kap içinde yumurta ve şeker krema kıvamına gelene dek çırpılır.

  • sırası ile sıvıyağ ve süt eklenip çırpmaya devam edilir.

  • un,kabartma tozu ve vanilinde eklenip çırpılır.

  • damla çikolatanın yarısı hamura ilave edilip kaşıkla karıştırılır.

  • muffın kalıplarına pay edilir.

  • üzerine kalan damla çikolatalar serpilir.

  • önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirilir.












cocuklara damla cikolatali muffin yapalim mi 2






























keskek nasil yapilir oktay usta

Selam sevgili site okurlarimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün keskek nasil yapilir oktay usta yazisini paylasmaya karar verdik.



Çorba Tarifleri,


{[['keskek nasil yapilir oktay usta 1']]}






keskek nasil yapilir oktay usta 2
Malzemeler:


  • Yarım kg. dövme (dövme, yarma ya da aşurelik buğday)

  • 8-10 adet tavuk butu

  • 1 su bardağı nohut

  • Yarım su bardağı iri pilavlık bulgur

  • 2 çay kaşığı tuz, karabiber

  • 4 çorba kaşığı tereyağı

  • 2-3 çay kaşığı kırmızı tozbiber

Keşkek Tarifi:

Nohut ve dövmeyi akşamdan ayrı kaplarda bol suyla ıslatın. Ertesi gün nohudu süzüp bir tencereye koyun. Üzerine tavuk etini yerleştirip 10 su bardağı su ekledikten sonra, orta ısılı ateşte, arada sırada kanştırarak nohut ve et iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişen eti süzerek tencereden çıkarıp ince ince didikledikten sonra tekrar tencereye koyun. Diğer taraftan, ıslatılmış buğdayı yıkayıp süzün. Yıkanmış süzülmüş bulgur ile beraber başka bir tencerede, üzerine 5 santim çıkacak kadar suyla haşlayın. Buğday taneleri iyice yumuşayınca diğer tenceredeki et ve nohudu suyuyla birlikte buğdayın üzerine ekleyip kanştınn. Tuz ve biberi serpip kısık ateşte, tahta bir kaşıkla sık sık kanştırarak pişirin. Ocaktan alıp bir servis tabağına boşaltın. Üzerine tereyağında pişirdiğiniz pul biberi gezdirip sıcak sıcak servise sunun. NOT: İsterseniz nohut ve dövmeyi ayrı ayrı haşlayıp bir fınn tepsisine aktarın. Üzerine kızartılmış tavuk butlarını koyup fınna verin. Çıkınca üzerine kızdırılmış biberli yağ gezdirip servise sunun.

Kaynak: Yemek-tarifleri.tv




Bu tarifi paylaşın :





Bu yazi hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz onerecegimiz bir web sitesi : keskek tarifi oktay usta

Kisah Engineer Muda dan Technician Tua part 3....


Mr Vios telah berazam hanya mahu fokus kepada menambah aset. Honda Civicnya mahu dijual walaupun mungkin rugi. Namun kerugian itu katanya berbaloi.

Begini rasional Mr Vios.

Kereta yang dijual itu susut nilainya hampir 15% setelah 6 bulan dipakai. 15% daripada RM130k ialah Rm19500. Hutang beliau masih banyak dek kerana bank mengenakan kadar keuntungan. Jadi hutang beliau tetap 130k (andaian untuk mudah kira). Memandangkan beliau telah bayar 10% downpayment, bermakna dengan susut nilai 15%, beliau rugi 5% iaitu RM6500.

Tetapi Rm6500 boleh dikira kerugian yang kecil kerana jika beliau meneruskan komitmen Rm1500/sebulan itu, beliau akan rugi lebih banyak.

Mr Vios pun pergi melawat Mr Estima yang sedang berehat dirumahnya, dengan niat mendapat nasihat.

Mr Vios : Pakcik, saya mahu jual kereta saya. Tak mahulah sewa-sewa ni, leceh. Saya jual terus dan perbaiki cash flow saya. Rugi sedikit sekarang.

Mr Estima: Berapa kau rugi nak?

Mr Vios : Lebih kurang RM6500.

Mr Estima : Oklah tu. Itulah harga sebuah kebodohan. Kira sebagai bayaran pembelajaran lah. Tapi Honda kau tu kalau tunggu beberapa tahun sikit mungkin tak rugi dengan susut nilai sebab resale value Honda tinggi. Tapi yang kau carik pasal buat loan 9 tahun tu sapa suruh. Dengar lagi orang bank dengan penjual kereta punya nasihat.

Tapi jugak, kalau kau tunggu lama sampai nak loan dan value kereta kau match, kau dah rugi banyak masa dan peluang.

Bertahun-tahun jugak tu. Kalau kau rasa RM6500 tu berbaloi untuk beli masa bertahun-tahun, you are on the right track.

Mr Vios : (Kembang bangga dengan pujian sifunya). Jadi saya on lah jual kereta saya ni. Saya juga dah rancang nak beli aset. Rumah.

Mr Estima: Bagus dah tu. Kau nak beli rumah untuk apa?

Mr Vios : Rumah ni untuk duduk, pastu untuk investment sekalilah. Kira sambil menyelam minum air la ni. Hehehe bijak tak saya?

Mr Estima: Hehe. Aku dah jumpa ramai dah orang macam ni. Nak pakej 3 in 1, 10 in 1. Nak beli rumah untuk duduk, pastu nak sewalah, pastu nak investlah, pastu nak cashflow lah, pastu nak capital gain lah. Orang macam ni memang takkan jumpa rumah sampai bila-bila. Kalau dia beli pun, dia takkan jadi investor yang berjaya.

Mr Vios : Uikss, makan dalam lagi ni. Takpe2, sifu punye pasal sebab ajar pun free ni, say terima. So macam mana ni?

Mr Estima : Untuk melabur kena ada target. Macam pakcik beli flat untuk sewa dan dapat cash flow positif, duit lebihan. Kira pakcik ni slow mo punya orang. Alon-alon bak kata orang Kanada.

Ada orang main flipping. Beli, hold 2-3 tahun dan jual. Untung dekat capital gain. Sekali untung bila market cantik memang best lah. 5-6 angka tu biasa. Pastu rolling la lagi.

Mr Vios: Wah, terliur nih. Saya patut main macam mana ni?

Mr Estima : Cerminlah diri sendiri. You must know your own game.

Mr Vios : Ok saya set saya mahu main game simple. Saya nak beli satu rumah yang ada potensi yang sangat baik. Mungkin boleh naik double dalam masa 5 tahun. Saya kena carik area hot dan lokasi kegemaran flipper dan spekulator. Kemudian saya jual, dan dapat duit untung. Duit untung tu saya beli tanah dan buat rumah sendiri. So saya tak perlu berhutang beli rumah sendiri kan? Bijak tak saya? Hehehehe.

Mr Estima : Hahahaha.. ini yang nak gelak lagi dengan orang muda ni. Belum apa-apa dah fikir macam orang pencen. Nak rumah sendiri, tanah luas la apa la. Ini kira mazhab Settle Down Early.

Mr VIos : Adeh, kena lagi. Tak best ker idea saya tu? Ok apa invest sekali pastu dapat rumah sendiri free?

Mr Estima: Oklah juga tapi tak berapa bijak. Itu kesilapan ramai orang muda. Kau kira ok lah ada jugak invest dan target rumah sendiri "free'. Ada ramai kawan-kawan sebaya kau tu tak sabar nak rumah sendiri. Nak settle down katanya. Baru kerja 2-3 tahun, settle down apa kejadahnya? Ada 30 tahun lagi masa bekerja (kalau hidup normal, namun ajal dan maut di tangan Allah).

Dah beli rumah sendiri, pakai joint loan max suami isteri. Downpayment guna personal loan. Renovate pun pakai personal loan (kalau ada lagi entitlement). Buat kabinet dapur pakai bayar pakai kad kredit. Beli perabot pakai ansuran mudah.

Kerja korporat, gaji beribu-ribu nak pakai smartphone konon, pun pakai ansuran mudah or pakai kontrak.

Itu sikit jer kes-kes depan mata. Belum lagi aku nak membebel kenduri kahwin dan wang hantaran pun berhutang..

Mr Vios; Huhu. Rileks pakcik. Nanti kena strok kang. Betul la cakap pakcik..Insaf saya.

-------bersambung ke episod 4----





kredit: Alwi Adam EzazWealth


domates rendesi nasıl saklanır

Merhaba degerli web sitesi okurlarimiz. Bugunku makalemiz domates rendesi nasıl saklanır.





domates rendesi nasil saklanir 1



domates rendesi nasil saklanir 2


domates rendesi nasil saklanir 3


domates rendesi nasil saklanir 4



domates rendesi nasil saklanir 5


domates rendesi nasil saklanir 6



Kışlık hazırlıklarının en önemlilerinden biri


domates sos yapmak ve saklamak


İşte onlardan bir iki tanesini sizlerle de paylaşmak istedim.


Kek yaptığımız silikon  küçük kalıplarımıza domates sosu koyup


dondurucuda dondurup daha sonra ters çevirip buzdolabı poşetlerine koyabiliriz.


Buzluklara yine domates sos dan koyup dondurup küçük kalıpları


4-5 adet buzdolabı poşetine koyabiliriz.


Domates sosu direk yine buzdolabı poşetine koyup ağzını bağlayıp


öylede dondurabiliriz .

İsterseniz domates sosu kaynatıp sıcakken kavanoza koyup kapağını da sıkıca

kapatıp ters çevirerek vakumlama yöntemini de kullanabiliriz.

Menemen sosu da bu yöntemle 

deneyebilirsiniz.

Hangisi size uyarsa değişik yöntemler

sizi bekliyor .

Zamanı geçmeden domates den faydalanalım

kışın bol bol yemek için 

Afiyet sağlık olsun



domates rendesi nasil saklanir 7



domates rendesi nasil saklanir 8


















domates rendesi nasil saklanir 9



domates rendesi nasil saklanir 10










domates rendesi nasil saklanir 11



domates rendesi nasil saklanir 12








Bu konu ile alakali daha fazla yazi gorebileceginiz degerli bir kaynak : donduruda taze fasülye

Artırma Hamurdan Ekşi Maya



artirma hamurdan eksi maya 1



Köyden getirdim, orijinal ekşi maya. Teyzem, ekşili bazlamayı nasıl yaptın diye sorduğumda;


nasıl yapimki yavrim artırma hamurdan yaptım diye cevabımı aldım. Artırma hamur; maya ile


yoğrulmuş hamurdan bir miktar alınarak, başka bir hamur yoğurmak için kullanılan maya olduğunu


öğrendim. Maya un içerisinde saklanıyor. Saklama süresince maya taş gibi sert oluyor. Resim


üzerindeki beyazlıklar un görüntüsüdür. Artırma hamur mayasını henüz kullanmadım, kullandığımda


yaptığım ekmek tarifimi paylaşırım.


Saturday, October 26, 2013

kurdele nakışı çiçek tekniği

Merhaba degerli site ziyaretcilerimiz. Yogun talep üzerine sizlere bugün kurdele nakışı çiçek tekniği yazisini yayinlamaya karar verdik.










kurdele nakisi cicek teknigi 1


geçenlerde işlediğim havlum,


kısmet... bakalım satılacak mı? yoksa hediye mi olacak?


 bilmiyorum :)


malum yaz geliyor ve hediyeliklerimi ayarlamaya başladım






havluya yakından bakalım ;


kurdele nakisi cicek teknigi 2










kurdele nakisi cicek teknigi 3










kurdele nakisi cicek teknigi 4






adım adım kurdela nakışı yapım aşamaları ;






kurdele nakisi cicek teknigi 5


çiçeği oluşturacağımız yere 5 tane nokta koyalım










kurdele nakisi cicek teknigi 6






yüzeye çıktığımız noktadan, geriye alt yüzeye iniyoruz






kurdele nakisi cicek teknigi 7


kurdelamızı tamamen çekmeyelim






kurdele nakisi cicek teknigi 8






çiçek yapraklarının eşit olması için araya kağıt kullandım






kurdele nakisi cicek teknigi 9






çiçek yaprağımızın dip sağ yanından yüzeye çıkıyoruz


(sıra sağlamlaştırma işleminde)






kurdele nakisi cicek teknigi 10


şimdi de sol dip kısmından alt yüzeye iniyoruz






kurdele nakisi cicek teknigi 11






sıkıca kurdelamızı çekiştiriyoruz


(sağlamlaştırma işlemimiz tamamlandı, artık sökülme ihtimali yok)






kurdele nakisi cicek teknigi 12






çiçeğimizin ikinci yaprağına geçebiliriz :)






kurdele nakisi cicek teknigi 13






kurdele nakisi cicek teknigi 14


ilk yaprağımızda yaptığımız işlemleri aynen tekrarlıyoruz kızlar






kurdele nakisi cicek teknigi 15






işte sonuç ;






kurdele nakisi cicek teknigi 16






yeşil yapraklarımızıda konduruverdik mi işlem tamam dır


ortalarına inci dikerken çiçeğin arka yüzeyinide temizledim


kurdela nakışlarımızda arka yüzeyin temizliğine dikkat edelim :) hatırlatayım dediydim


anlaşılmayan yer olursa malum buralardayım  kikikikiki


neyse çenem düştü yinee ,kolay gelsin kızlarrr görüşmek üzeree


sevgilerimlee







Bu makale ile alakali daha fazla bilgi inceleyebileceginiz kaliteli bir web kaynagi : kurdele nakışı nasıl yapılır