Monday, April 29, 2013

un kurabiyesi oktay usta tarifi

Merhaba sevgili site okurlarimiz. Simdiki yayinimiz un kurabiyesi oktay usta tarifi.












un kurabiyesi oktay usta tarifi 1 

Oktay Usta Elma Kurabiyesi Tarifi
Merhaba şimdi sizlere elma kurabiyesi nasıl yapılır onu göstereceğiz. Yemek programlarından tanıdığımız ünlü bir ismin tarifiyle başlayalım. Oktay Usta'nın Elma Kurabiyesi tarifini sizlerle paylaşacağız. Öncelikle yapacağımız elma kurabiyesi için gerekli olan malzemelerin listesini verelim:


  • İki yüz Gram Sana Yağı

  • Üç Su Bardağı Un (Yaklaşık olarak 345 Gram)

  • İki Buçuk Yemek Kaşığı Yoğurt (Yaklaşık 100 Gram)

  • Bir Su Bardağı Pudra Şekeri (Yaklaşık 125 Gram)

  • Bir Çay Kaşığı Kabartma Tozu

  • Bir Kahve Fincanı Toz Şeker (Yaklaşık 75 Gram)

  • Bir Kahve Fincanı Çekilmiş Kuru Ceviz (Yaklaşık 100 Gram)

  • Bir Tatlı Kaşığı Tarçın (Yaklaşık 5 Gram)

  • İki Adet Küçük Boy Ekşi Elma

Ayrıca elmalı kurabiyemiz piştikten sonra isteğe göre üzerine yukarıdaki fotoğraf gibi pudra şekeri serpiştirebilirsiniz.

Oktay Usta Elmalı Kurabiyesi Tarifi:

Öncelikle elmaların kabuğunu soyun, ardından çekirdek kısmını çıkartıp güzelce rendeleyin. Rendeleme bittikten sonra istediğiniz bir tencereye rendelediğiniz elmaları ve şekeri koyun. Orta ateşte elmaları marmelat kıvamına gelene kadar yaklaşık on ila on beş dakika pişirin. Tenceremizdekiler piştikten sonra yaklaşık yüz gramlık cevizi ve beş gramlık tarçını tencereye ekleyip karıştırın. Karıştırma işleminden sonra soğumaya bırakın. Ardından aşağıdaki adımları izleyin:



  • Kurabiye için fırınınızın ısısını 180 dereceye çıkartın ve fırını ısıtın.

  • Fırına süreceğiniz tepsiyi güzelce yağlayın.

  • Un ve kabartma tozunu mutlaka birlikte eleyin. Eledikten sonra ortaya çıkan karışımın ortasını havuz şeklinde açın. 

  • Oda sıcaklığındaki iki yüz gram Sana yağını, yüz gram yoğurdu ve yüz yirmi beş gram pudra şekerinin yarısını havuz şeklini verdiğimiz unun tam ortasına koyarak kaşıkla çokça karıştırın.

  • Havuz gibi yaptığımız un-karbonat karşımının tam ortasında kaşıkla karıştırdığımız malzemelere kenarlardan un katarak hamur yapın. Hamur elinizi bırakana kadar yoğurma işlemini devam ettirin.

  • Yoğurduğunuz havurdan normal bir yumurtadan biraz küçük parçalar kopararak elde top gibi yuvarlayın.

  • Yuvarladığınız hamuru elinizle yassı hale getirin.

  • Hamurun tam merkezine hazırladığınız harçtan bir tatlı kaşığı koyun.

  • Hamurun iki tarafını uçları üste gelecek şekilde birleştirin. Parmağınızı kullanarak hamurun birleşmiş kısmına şekil verin, yapışmasını sağlayın.

  • Kapatılan kısımların mutlaka üste gelmesi gerekiyor. Yağlanmış fırın tepsinize üç parmak aralıkla hazırladıklarınızı yerleştirin.

180 derecede ısıttığınız fırında yaklaşık yirmi-yirmi beş dakika pişirin. Kurabiyeler altın sarısı renk alana kadar işleme devam edin. İşlem bu kadar. Kurabiyeleriniz altın sarısı rengi aldığında tepsiyi dışarı çıkarın ve soğumasını bekleyin. Ardından üzerlerine isteğe göre pudra şekeri ilave ederek servise sunun. Afiyet olsun, elmalı kurabiyeleriniz hazır. Servis sunumunda aşağıdaki fotoğraflardan yararlanabilirsiniz.











un kurabiyesi oktay usta tarifi 2

Elmalı Kurabiye











un kurabiyesi oktay usta tarifi 3

Elmalı Kurabiye Tarifi











un kurabiyesi oktay usta tarifi 4

Elmalı Kurabiye Nasıl Yapılır?











un kurabiyesi oktay usta tarifi 5

Elmalı Kurabiye Tarifi Oktay Usta'dan











un kurabiyesi oktay usta tarifi 6

Elmalı Kurabiye Sunum



Bu yazi ile alakali daha fazla yazi inceleyebileceginiz faydali bir kaynak : alman kurabiyeler

Sunday, April 28, 2013

güllü havlu kenarları

Merhabalar degerli web sitesi okurlarimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün güllü havlu kenarları makalesini sunmaya karar verdik.


gullu havlu kenarlari 1
MALZEMELER:

Renkli iplik 

uygun şiş

 YAPILIŞI:Bedeninize uygun  sayıda ilmekle örgüye başlıyoruz.3 ters bir düz ilmek örüp sıra sonuna kadar devam ediyoruz. Arkası hep ters örgü sıra sonuna gelinceye kadar örülüyor.Tekrar 3 ters bir düz örüp sıra sonuna kadar gidiyoruz.Arkası tekrar hep ters örgü örülüyüp sıra bitene dek örüyoruz.Sonrasında bir ters bir düz, 3 ters örgü 1 düz örgü, yani alt sıradaki 3 ters örgünün ortası düz olacak.

Güllerin yapılışı:

30 ilmek atıp 1 sıra düz yüz örüyoruz 2. sırayı ters örüyoruz

3. sırada 4 ilmekte bir arttırma yapıyoruz.

4 ve 5.sıralar 1 ve 2. gibi örülüyor.

6. sırada 4 ilmekte bir arttırıp 2 sıra daha örüp kapatıyoruz .İlmekleri keserken gevşek kapatıyoru Sonra başlama sırası ortadan başlanıp yuvarlanıyor yuvarlandıkça da dikiliyor..iyi günler...


Bu yazi hakkinda daha fazla bilgi inceleyebileceginiz onerecegimiz bir sayfa : güllü havlu kenarı dantel örnekleri

Saturday, April 27, 2013

güveçte tavuk göğsü yemekleri

Merhaba sevgili site okurlarimiz. Yogun istek aldigimiz icin sizlere bugün güveçte tavuk göğsü yemekleri yazisini sunmaya karar verdik.


guvecte tavuk gogsu yemekleri 1




Güveçte Tavuk Şnitzel tarifi için Malzemeler :




  • 2 büyük ya da 4 orta boy tavuk fileto





  • 1 paket tavuk pane harcı





  •  




    Güveçte Tavuk Şnitzel yemeğinin hazırlanışı:




    Filetoları hazır pane harcına göre hazırlayın. (Genelde önce 1 adet çırpılmış yumurtaya, ardından pane harcına bulanarak hazırlanıyor) Pane harcınız yoksa tuz ile tatlandırdığınız galeta unu da kullanabilirsiniz. Bir tavaya yağı koyup kızdırın, tavukları arkalı önlü kızartın. Güveç kaplarına alın.Bir başka tavada 2 çorba kaşığı yağı kızdırın, içine iri doğranmış sarımsakları koyun ve hafif pişirin. İnce ince doğranmış biberleri koyup biraz kavurun. Domatesleri, salçayı ve baharatları ekleyin. Biraz daha kavurduktan sonra suyu ekleyip kapağını kapatın. 10-15 dakika kadar kaynattıktan sonra domatesli biberli harcı, güveç kaplarına, tavukların üzerlerine paylaştırın. Son olarak rendelenmiş kaşarları üzerlerine serpin. 200 dereceye ısıtılmış fırında kaşarlar biraz kızarıncaya dek pişirin.



    Güveçte Tavuk Şnitzel




Bu konu hakkinda daha detayli bilgi bulabileceginiz guzel bir kaynak : mantarlı tavu sote

altın rengi havlu kenarları

Merhaba sevgili site ziyaretcilerimiz. Yogun talep aldigimiz icin sizlere bugün altın rengi havlu kenarları yazisini sunmaya karar verdik.




Dantelli Havlu Kenarı Modelleri

Dantelli havlu kenarı modelleri 2013 yeni sezon en güzel dantelli havlu kenarı örnekleri. Resim galerimizde en güzel havlu kenarı modellerini inceleyebilirsiniz…


Hanımların her daim imrenerek baktıkları dantelli havlu kenarı örnekleri özellikle genç kızların çeyizlerinde bulunan en önemli ve güzel modeller arasındadır. Hanımlar son zamanlarda firkete işine merak salmaya başladılar. Firkete işiyle bayanlar şal olsun güzel havlu kenarları olsun çeşitli örnekler yapmaya başladılar. Aslında hepsi birbirine çok benzese de yine de havlu kenarları arasında farklı duran firkete işi havlu kenarı modellerinden en az bir tane de olsa genç kızların çeyizlerinde bulunması gerekmektedir. Çünkü aynı model sadece renkleri farklı olan havlu kenarlarını örmek çok kolay olmasa gerekir. Güzel bir örnek oluşturmak için bayanların firketeyi iyi kullanması gerekirken, simli ipleri de tercih etmesi gerekmektedir. Simli ipler arasında daha çok gümüş ve altın renklerini tercih eden bayanlar, firkete ile havlu kenarını ördükten sonra kenar kısmına tığ ile farklı bir renk gidip örneğinize renk katabilirsiniz.


Birçok kez firkete işi olan havlu kenarı örneklerini Derya Baykal’ın Deryalı Günler programında izleyen bayanlar, el işine marifeti olduktan sonra rahatlıkla öğrenip yapabilirler. Firkete işini öğrenen bayanlar sadece havlu kenarı değil aynı zamanda şal olsun kolye olsun çeşitli örnekler de yapabilirler.


Aynı zamanda havlu kenarı örneklerini kurdele nakışı ile de yapabilirsiniz. Kurdele nakışını bayanlar kasnak yardımı ile yapmaktadır ve zevkli bir uğraş olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda havlu kenarlarında çok şık durmaktadır. Tam çeyizlik modelleri olan kurdele nakışı ile yapılan havlu kenarları, nakış işlemini bitirdikten sonra boncuklarla da süslenerek farklı bir hava yaratılması sağlanmaktadır. Havluya uygulanan farklı desenler ve kalın tül kurdele kullanılan havlular ister günlük hayatınızda isterse çeyizinizde kullanabileceğiniz havlular arasında yerini almaktadır. Kurdelelerin çiçek şeklinde yapıldığı ve pullarla süslendiği havlular da oldukça güzel görünmektedir ve bayanların ilgisini çekmektedir. Bir bayanın çeyizinde havlular ve yazmalar çeyizlerin olmazsa olmazları arasında yerini her daim korumaktadır.


Özellikle saten beyaz kurdele ile yapılmış çiçek simlerle işlenen yeşil saplar ve yapraklar havluda çok güzel görünmektedir. Aynı zamanda sarı pullar ve sarı boncukların bordo kurdele ile işlendiği havlular güzel bir dizayn ortaya çıkarmaktadır. Somon renkli bir havluyu düşünün ve sonbahar renklerinin ele alındığı kurdelelerle süslenmiş olması da çok şık durmaktadır. Kırmızı bir havlu aldığınız zaman mini bir dal üzerine yapılmış kurdele nakışı işleme günlük yaşamınızda hoş bir hava yaratır ve kullanırken de zevkle kullanırsınız.


Mini boncuklarla süslenmiş olan küpe çiçeğinin işlendiği ve tül kurdele kullanılan havlu da çok şık bir model ortaya çıkarmaktadır. Kendisinden desenli bir havlu aldığınız zaman ona şık bir kurdele nakışı işlediğiniz zaman harika bir tasarım ortaya çıkabilir. Aynı zamanda havlularınızın kenarına şık bir dantel örebilirsiniz.


Birbirinden şık dantelli havlu kenarı modellerini genç kızlarımız çeyizlerinde götürebileceği gibi günlük yaşantımızda da banyolarınızda kullanabilirsiniz. Birbirinden güzel ve şık olan havlu kenarı modellerini ve onlara yapılan kurdele nakışı modelleri sitemizden inceleyebilirsiniz.


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 1


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 2


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 3


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 4


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 5


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 6


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 7


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 8


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 9


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 10


2013 Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 11


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 12


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 13


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 14


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 15


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 16


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 17


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 18


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 19


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 20


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 21


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 22


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 23


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 24


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 25


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 26


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 27


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 28


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 29


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 30


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 31


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 32


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 33


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 34


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 35


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 36


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 37


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 38


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 39


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





altin rengi havlu kenarlari 40


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 41


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri




altin rengi havlu kenarlari 42


Dantelli Havlu Kenarı Modelleri





Kesinlikle onerdigimiz diger makaleler : havlu kenarları güzel