Monday, August 27, 2012

Yedinci Gün











Ben şanslıydım.Yeni kitabı uzun süre bekleyenlerden değildim.Suskunlar'ı,Amat'ı ve Puslu Kıtalar Atlası'nı arka arkaya yalayıp yutup ve tam da özlemeye başlamışken geldi yeni kitabın müjdesi.Bugün de kendisi.






Alır almaz sayfa sayısına baktım sadece 240 sayfacık.Başlarsam iki güne biter korkusuyla bakışıp duruyoruz epeydir.Ama bir yandan da deli gibi merak ediyorum.Sanırım artık dayanamayıp başlayacağım ben,hadi bana eyvallah.














"Aklıyla olduğu kadar gözleriyle de gördükleri kendisine fazlaca ağırlık vermiş olacak ki Ulu Hakanımız havagazı lambasını kapattı ve o karanlıkta bir sayepuşun altındaki yaldızlı koltuğa oturdu..."



Keçe Bebek Çorapları:)








Keçelere devam ediyorum:) Bunları yapalı oldu biraz, anca yayınlıyorum. Gözüme biraz sade göründüler. Bana kalsa bir fiyonk veya dantelle süsleyebilirdim bunları ama eşim sade kalsın deyince bıraktım:)


















Hayırlı Cumalar... Ben kaçtım:)

renkli bebek battaniye



her parçayı ayrı ayrı yaptıktan sonra birleştiriyorsunuz, kolay gelsin...

secde 24 ağustos 2012 izle secde 24.08.2012 kanal 7 tv filmi seyret






program: secde

tarih: 24 ağustos 2012 cuma

kanal: kanal 7

saat: 14:10

özet:  Yaşamın ibret veren gerçeklerini sinema tadında hikayelerle ekrana getiren Televizyon Filmleri kuşağında bu hafta, pişmanlık ateşini secdede söndürmeye çalışan bir adamın hikayesi ekrana geliyor. Rabia, alkol bağımlısı eşi Necip’in içinde bulunduğu durumdan kurtulması için elinden geleni yapmış, her türlü fedakârlığı göstermiştir. Çaresiz kadın eşini alkolden kurtarmaya çabalarken Necip bir de kumar batağına saplanır. Rabia kocası için sarf ettiği çabanın işe yaramadığını görünce farklı bir yöntem denemeye karar verir ve kocasının namaza başlamasını sağlamak için bir seccade işler. Kocasının eve geldiği bir akşam seccadeyi kocasına uzatarak artık bu durumdan namaza başlayarak kurtulmasını ister. Necip ise seccadeye değil karısının kolundaki bileziklere odaklanır. Bileziklerini vermek istemeyen Rabia kocasına direnir ve bu sırada yaşanan talihsiz kaza sonucu genç kadın yaşamını yitirir. Necip ise sebep olduğu cinayetten ötürü hapse düşer. Yıllarını geçirdiği parmaklıklar ardında nefis muhasebesi yapan Necip, eski yaşantısını bir kenara bırakarak tövbe eder ve Allah’tan af diler. Hapisten çıktığında ise ilk yapmak istediği şey eşinin kendisi için dokuduğu seccadede namaz kılmak, başını secdeye koymaktır. Ancak bu sayede eşine yaptığı haksızlığın yükünü biraz hafifletecektir. Fakat ne yazık ki Necip yaşının ve belindeki rahatsızlığın vermiş olduğu sıkıntıdan ötürü bir türlü başını secdeye koyamaz. Namaza başlamıştır ama bir taburede oturarak namazlarına devam etmektedir. Karısına yaptığı zulümlerin pişmanlığını secdede dindirmek isteyen bir adamın bükülmeyen beliyle verdiği mücadelesi “Secde” filmiyle Kanal 7’de

ETİKETLER: secde, secde bölüm izle, secde 24.08.2012 kanal 7  izle, secde full izle, secde canlı izle, secde tv izle, secde hd izle, secde bölüm izle, secde son bölüm izle, kanal 7  dizileri izle, kanal 7  programları izle,  izle, seyret, canlı izle, full izle, online izle, tv izle, diziizle, canlı dizi izle, 2012 dizileri izle, hd dizi izle, hdvideolarizle, film seyret, youtube, facebook, yahoo, mynet, msn, kesintisiz, tüm parça, tek parça izle, 2012 izle, televizyon izle seyret, tv izlesene

Saturday, August 25, 2012

şömen tablası örnekleri eflatun badem oyalı şömen tabla modeli – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da

şömen tablası örnekleri eflatun badem oyalı şömen tabla modeli – Birbirinden güzel ve Özel el işi becerileri, göz nuru el emekleri, Örgü Örnekleri ve daha fazlası hobicini.com'da


















Sonraki->



23 Ağustos 2012 Saat : 11:04

eflatun badem oyalı şömen tabla modeliile Benzer Yazılar: -







Friday, August 24, 2012

Dondurmalı Krep Tarifi













Dondurmalı Krep


MALZEMELER

2 Su Bardagi Süt

5 Kahve Fincani Un

6 Yumurta

1 Çorba Kasigi Zeytinyagi

2 Kesme Seker

8 Top Dondurma

Tuz

KARAMEL SOS MALZEMESI

1.5 Su Bardagi Tozseker

1 Limonun Suyu

1/2 kg Krema

YAPILIŞI

Yumurtalari çirpma teliyle çirpin. Diger malzemeleri de ekleyerek çirpmaya

devam edin. Küçük bir teflon tavaya elde ettiginiz karisimdan yarimsar kepçe alarak

dökün ve tavayi sallayarak iyice yayilmasini saglayin. Iki tarafi da kizardiktan sonra

teker teker servis tabagina alin. Karamel sos için önce sekeri  tavada kahverengi

olana kadar çevirin. Limon suyunu sekerin üzerine döküp kremayi ekleyin. Çikolatayi

sos kivaminda eritin. Kreplerin ortasina 2 top dondurma koyarak rulo seklinde sarip servis

tabagina alin. Üzerlerine birer kasik karamel ve çikolata sos dökerek servis yapin.

Thursday, August 23, 2012

Evden Eve Nakliyat İstanbul




      İstanbul evden eve nakliyat, şehirler arası evden eve

hizmetinde de lider kuruluş, şehiriçi evden eve nakliyat da olduğu gibi

şehirler arası evdeneve taşıma hizmetlerimizde aynı kalite ve tam

zamanında sloganı ile gerçekleşmektedir. Şehiriçi evdeneve

işlemlerinizin aksine şehirler arası evdeneve işlemleri çok daha hassas

ve zaman konusunda çok dikkat gerektirmektedir, şehirler arası yollarda

olası bir kaza durumunda eşyalarınızın kullanılmaz hale gelme ihtimali

şehiriçi evden eve işlemi esnasında olabilecek kazalardan daha

yüksektir.


      Avrupa evden eve olarak eşyalarınız değerinde

sigortalanarak böyle üzücü bir durum karşısında en az zararla bu durumu

atlatmanızı sağlamaktadır. şehirler arası evdeneve işlemleri esnasında

en çok yaşanan sorunların başında zamanlama gelmektedir, sorumluluk

bilinci olmayan kişiler tarafından yapılan evden eve hizmetinde verilen

tarihde varış yerine gitmeme sıkıntısı oldukça çok rastlanan bir

problemdir, Ekip ile hiç bir zaman bu sorunu yaşamazsınız. Evden eve

nakliyat işlerinizde tam zamanında ve dürüstü hizmet evden eve ile

yaşanır.



Evden eve nakliyat istanbul sitesinden alıntıdır.

Kavunlu Muhallebi Tarifi

Etiketler: Alt,asta,barda,boy,bütün,çay,çekirdeklerini,corba,eker,ekleyin,geçirip,gelmi,getirin,Haline,ilik,iyice,kabuklar,kar,Kaselere,Kavun,Kavunlu,Kavunlu Muhallebi Tarifi,kavunu,Kavunun,kolay yemek tarifleri,Malzemeler,Malzemeleri,Muhallebi,nca,nişasta,orta,Ortalama,Otomatik,parçalay,pirinç,pirinç unu,Püre,rarak,RESIMLI YEMEK TARIFLERI,rondodan,rüya,rüya tabiri,Rüya Tabirleri,rüya yorumları,rüyatabirleri,sürekli,süt,tabir,tabiri,tarif,tarifi,taslak,tatlı,temizleyerek,Tencereye,toz,unu,uyunca,üzerine,vam,vamlan,Yap,Yar,yemek,yemek tarifi,Yemek Tarifleri,yemektarifleri




Malzemeler;
































  • Orta boy yarım Kavun






























































  • 3 su bardağı Süt






























































  • 1 çay bardağı Nişasta






























































  • 2 çorba kaşığı Pirinç Unu






























































  • 1






























































  • su bardağı Tozşeker



































































Yapılışı;






Kavunun kabuklarını ve çekirdeklerini temizleyerek rondodan geçirip iyice parçalayın. Püre haline gelmiş kavunu tencereye alıp bütün malzemeleri üzerine ekleyin ve orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirin. Kıvamlanınca kaselere boşaltın ve soğuyunca servis yapın. ( Ortalama 6 kişilik )



Günün Fırsatı

Kavunlu Muhallebi Tarifi ile Benzer Yazılar:

18 Ağustos 2012 Saat : 7:44

Tuesday, August 21, 2012

Cruciani Bileklik vs. Dantel Güpür


















Arm party kavramı ile başlayan bileklik çılgınlığı hız kesmeden şimdi de Cruciani bileklikleri ile devam ediyor. Cruciani, adından anlaşılacağı gibi bir İtalyan firması ve koleksiyonundaki makrome tekniği ile yapılan kelebek, kalp, ejderha, anahtar şeklinde farklı motif ve renklerdeki şans bileklikleri şuanda dünyada ünlülerin bileklerini şenlendiriyor. Dita Von Teese, Michela Quattrociocche, Vittoria Puccini bu tufana kapılanlardan birkaçı..























Bilekliklerin modellerine birer anlam yüklemişler; yonca şansı simgeliyor, kalp ise sonsuz aşkı, ejderha figürü ise Çin'in ejderha yılına itafen tasarlanmış.























Cruciani bilekliklerini görür görmez ilk aklıma gelen şeyse bizim dantel güpürlerimiz ve iğne oyalarımız oldu. Aslında, bu bileklikler kültürümüzün içinde farklı alanlarda kullandığımız malzemelerin İtalyan yorumuyla modernize edilerek sunumu olmuş. Bilekliklerin beğendiğim yönü sade tasarımlarıyla hem gündüz hem de gece kullanımına uygun olmaları.























Benim tercihimi sorarsanız el oyalarının bu kadar zengin olduğu bir ülkede yaşıyorken Cruciani bilekliklerini almak yerine binlerce farklı motif içerisinden istediğimi seçebileceğim yurdum hobi malzemelecileri ve aksesuarcılarına uğramayı tercih ederim. Pamuklu fisto ve dantel güpür denilen şerit halinde satılan malzemelerin metre fiyatı da 1-1,5 TL arası. Bize düşense bu şeritlerden zevkimize göre alıp sadece bileğimizin ölçüsüne göre keserek bağlamak veya ucuna minik bir kopça dikmek. Bir de eğer evde anne çeyizinden kalma iğne oyaları da varsa, onlardan da araya serpiştirince tadından yinmez..






Bence moda olan her şeyi birebir kullanmak yerine ondan ilham alarak kendi sitiline uygun şekilde yorumlamak en güzeli...


















Böcek Facebook Kapaklar 1





































Böcek Facebook Kapaklar 1

Böcek Facebook Kapaklar, Insect Covers Facebook

Böcek , Facebook, Kapaklar, Insect, Covers, Facebook


Böcek Facebook Kapaklar 1

Sunday, August 19, 2012

Limonlu Kek Tarifi










Limonlu nefis bir kek hazırlamaya ne dersiniz?Oyun MOUSE ile oynanıyor.Oyunda keki yapacağınız her bir adım için belirli bir süreniz var.Bu yüzden keki yaparken hızlı olmalı ve diğer adıma geçmelisiniz.Malzemeleri sırasıyla kullanın ve doğru kullanın.



































Açıklamalı Kapşonlu Örgü Çocuk Hırkası



Sponsor Bağlantıları




Açıklamalı Kapüşonlu Örgü Çocuk Hırkası

Modele 64 ilmekle başlıyoruz.

Modelin Yapılışı






Sponsor Baglantilari








ARKA: 185 no’lu iplikle 64 ilmek başlanır, ilmekler 2 düz 1 haraşo, 2 ters 1 haraşo, 2 düz şeklinde dizilerek örülür. Beden boyu 37 cm’de tüm ilmekler kesilerek bitirilir.

ÖN: 185 no’lu iplikle 28 ilmek başlanır, ilmekler 2 düz 1 haraşo, 2 ters 1 haraşo, 2 düz şeklinde dizilerek örülür. Beden boyu 31 cm’de ön yaka için 2+2+2+2 ilmek kesilir. Omuzda kalan ilmekler bir defada kesilerek bitirilir.

KOL: 185 no’lu iplikle 34 ilmek başlanır. 46 ilmek olana dek yanlardan her sırada l’er ilmek artış yapılır. Kol boyu 26 cm’de






ilmekler kesilerek bitirilir.

Kol boyunca 8 sıra mavi ipliklerin arasına 2 sıra 3641 no’lu İplikle, 2 sıra 256 no’lu iplikle, 2 sıra 3641 no’lu iplikle şeritler örülür.

KAPÜŞON: Yaka kenarından 185 no’lu iplikle şişe 72 ilmek toplanarak ilmekler 2 düz f 1 haraşo, 2 ters 1 haraşo, 2 düz şeklinde 26 cm örülür ve ilmekler kapatıldıktan sonra tepe kısmından dikilerek bitirilir.

ÖN BANTLAR: Ön beden kenarlarından şişe 58 ilmek toplanır. 3 cm 2+2 lastik örülür. Sağ ön banta eşit aralıklarla 7 ilik açılarak model tamamlanır.






Bir önceki yazımız olan Açıklamalı Saç Örgülü Panço Modeli başlıklı makalemizi de okumanızı öneririz.



Sponsor Bağlantıları




« Örgü Bebek Battaniye Örnekleri   |  

Harika Örgü Çocuk Giyim Modelleri »






Yorumlar

Friday, August 17, 2012

Sade Havlu Kenarı Örneği




Google Reklamları






Sade Havlu Kenarı Süsleme






Havlu kenarı görüldüğü üzere rengi ve örneğiyle gayet sade bir model. Danteliniz beyazsa her şeyde olduğu gibi havluda da, renkler beğeninize bağlı. Renkli dantellerde, bir kenarını elinize alıp havlucuları dolaşıp en beğendiğiniz modeli arıyorsunuz, bazen bu beğenme süresi tam bir eziyete dönüyor, nadir de olsa aynı tonu bulamayabiliyorsunuz. Hazırladığınız çeyiz uzun süre beklemeyecekse beğendiğiniz havluya göre kenar ördürebilirsiniz. Böyle bir uygulama sizi mutlu edecektir.













Pikosunu yaparken, müşteriminde şatafatlı şeyleri beğendiğinide hesaba katarak böyle iki ton pembe kullandım. Tozpembe ikili desenle şekilli olarak bütün havluyu pikoladım, fuşya ile de nakışlı olan bölüme çiçek piko deseninden, ayrı şekil vererek pikoladım. Sahibi , danteline pembe kurdelelerle süsleme yapacakmış.













Sahibi Ayşe hanım çok beğendiler. güle güle kullansınlar inşallah.






Benzer konular:


































  1. Sade Havlu Kenarı










  2. Sade Pikolu Havlu Kenarı




  3. Havlu Kenar Örneği




  4. Kolay Havlu Kenarı




  5. Havlu Kenarı Dantell




  6. Havlu Kenarı Dantelleri




  7. Siparişle Havlu Kenarı




  8. Kalp Havlu Kenarı


Thursday, August 16, 2012

Recep İvedik Abinin Tavugu

Recep İvedik Abinin Tavugu oyunu oyna,komik oyunlar sitesi komikoyun.biz oyun severlere yeni bir komik oyun sunuyor,iyi eglenceler.



Recep İvedik Oyunları

Domates Soslu Karışık Kızartma Tarifi

Bugün ne yapsam diye düşünürken aklımıza her zaman kahvaltı türü şeyler gelir nedense. Birde çocuklara sorarsak ne yiyelim bugün diye, tabi pek çoğu kızartma ister. Normalde pek fazla yapılmak istenmez ağır olduğu için ama kızartmayı da sevmeyen yok ki. Bugün artık klasik haline gelmiş domates soslu kızartma paylaşacağız.


Patlıcanları alacalı soyalım ve dilimleyelim. Biraz şekilli olsun isterseniz çaprazlamasına dilimleyin. Kabaklarında kabuklarını kazıyalım ve ince ince dilimleyelim. Kabakları hazırlarken patlıcanlar 15 dakika tuzlu suda beklemeli. Biberlerin de saplarını ve çekirdeklerini temizleyelim. Uzun biberden hoşlanmıyorsanız ikiye bölebilirsiniz. Artık patlıcanları da sudan çıkaralım yıkayalım ve tekrar kurutalım.


Tavaya veya fritöze yeterli miktarda sıvı yağ koyalım ve sebzelerimizi ayrı ayrı kızartalım. Önce kabak, sonra patlıcan sonra da biber şeklinde sırasıyla ayrı ayrı kızartalım. Kızaran sebzelerimizi yağını alması için kağıt havlu serili bir tabağa alırsak iyi olur. Sebzelerimiz kızarmış ve dinlenirken domates sosumuzu hazırlayalım.


Sos için domateslerin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım. Doğradığımız domatesleri tencereye alalım. Üzerine ezilmiş sarımsakları, zeytinyağını, toz şekeri, sirkeyi ve tuzu ilave edip 15 dakika boyunca ara ara karıştırarak pişirelim. Tencereyi ocaktan alalım ve soğuması için bekleyelim.


Kızarmış sebzelerimizi servis tabağına alalım ve üzerine domates sosumuzu gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Wednesday, August 15, 2012

Versace Çanta Modelleri 2012

Sezonun arzu objesi popüler çanta modelleri bu yaz rengarenk. İçinizdeki bayanı serbest bırakın. Yeni moda yeni sezonun en popüler çanta modelleri. Versace 2012 Çantalar gözlerinizi kamaştıracak. Sezonun önce çıkan renk ve trendlerini Versace Çantayla yakalayın. 2012 sezonu'nun çanta modellerini begenmemek mümkün degil. Mis kokulu çanta modelleri, Çanta severlerine bu sezon şık ve daha kaliteli Versace'nin çanta koleksiyonları gündeme geliyor. Her modeli ayrı bir hava katan aksesuarınızı en iyi şekilde tamamlayanlarımıza özel Versace çantalarına bir göz atmalısınız. Versace çanta markasında beyaz siyah dizayn edilmiş çanta modelleri ve desenli olan taşlı şık çanta tasarımları bu yaz çanta mağazalarında sizleri beklemekte. Aksesuar olarak bilinen çanta modelleri kıyafetlerinizi en iyi şekilde uyumunu belitrmektedir. Versace çanta koleksiyonları bu yaz sizlere en güzel modelleriyle eşlik ediyor. Çanta modellerinde farklı renk ve çeşitleri olmak üzere yazı Versaceyle tamamlıyor. Versace bayan çanta modelleriyle yükselmeniz sizin elinizde. Sizlere bu yaz klasik ve spor stilinizle bayan çanta modellerini öneriyoruz. Daha açık ve desenli,taşlı olan el ve kol çanta modellerini Versace'de bulabilirsiniz. Her sezon öne çıkan 2012 çanta modelleri kadınlar ve genç kızlar için süper bir görünüm sergiliyor. Günlük hayatınızda şık davetiyelerde rahatlıkla kullanılabilen tüm gözleri dikkatle kendine çeken Versace Çanta Tasarımları. Bayanlarımız genellikle çanta modellerini seçerken seçim konusunda çok daha zaman harcayabiliyorlar.



Kıyafetlere uyum saglyan çanta modellerini bulmak artık çok kolay. Versace sizlere günlük çanta modellerini gösteriyor. Sezonun modası büyük çanta ve el çanta modelleri açık ton renginden ilham alıyor. Çanta modellerinde enerjinizi yükseltmek için farklı tonlu renklerden yardım alın derim. Popüler çanta modelleriyle tarzınızı koruyun. Kıyafetlerinizle uyum saglaması için Versace çantalarından destek alın. Modern çanta koleksiyonlarının göz kamaştıran yeni model çanta çeşitleri. 2012 Bayan Versace Çanta Tasarımları. Çanta Çeşitleri.