Wednesday, March 21, 2012

Bardak Tutacağı 3





























Bardak Tutacağı 3

Bardak,Tutacağı,Cup Holder



Bu ornek hakkinda daha cok ornek gorebileceginiz degerli bir web sitesi : bebek yelegibebek orguleriorgu yelekler

Friday, March 16, 2012

boyun dantel ornekleri

Omuz Ağrıları, Boyun Omuz Ağrısı

Omuz günlük hayatta çok kullanılan ve darbelere, zorlanma­larla karşı karşıya kalan bir eklemdir. Özellikle sağ taraf sola kı­yasla bazı tür romatizmal hastalıklara karşı hasas olup daha ko­lay etkilenmektedir. Omuz ağrısı yapan sebepler çok çeşitlidir.





Omuz ağrısı nedenleri:

1- Omuzdaki tendonlann (Kirişlerin) romatizmaları.

Omuz eklemi tarafında omuza hareket yaptıran kas ve bunla­rın kirişleri bulunmaktadır. Bu kirişler zaman zaman tekrarlayan hareketlerden dolayı veya darbeler, bazı romatizmal hastalıklar, şeker hastalığı gibi sebeplere bağlı olarak rahatsızlanmakta ve yangı ortaya çıkmaktadır. Olay ilerlerse bu kirişlerde kireçlenme dahi oluşmaktadır. Özellikle ağır ve yorucu işlerde çalışan ve ko­lunu kullananlarda bu kirişler daha sık etkilenmektedirler. Kiriş­lerin romatizmalarında omuzda hassasiyet ve özellikle hasta kiri­şin yaptırdığı bazı omuz hareketlerinde ağrı söz konusudur.

Tendon romatizmalarının tedavisi; istirahat, ilaçlar, fizik te­davi, lokal enjeksiyon ve sistemik bir hastalığa bağlı ise sistemik hastalığın tedavisi şeklindedir.

Sol Omuz Ağrısı

2- Biseps kasının ve tendonunun yangılanması: Yine tekrar­layan hareketler başta olmak üzere bazı romatizmal hastalıklara bağlı olarak biseps kasının kendisi ve kirişinde yangılanma olabi­lir. Özellikle kolun zorlanarak bükülmesinde hasta ağrı tarif eder.

3- Donuk omuz (Frozen shoulder): Herhangi bir nedenle omuz ekleminin uzun bir süre hareketsiz bırakılması ile gelişen omuz ekleminin etrafındaki kapsülün sertleşmesi ve omuz hare­ketlerinde ağrı ve sınırlılık ile karakterize bir rahatsızlıktır. Özel­likle omuz hareketsiz bırakılırsa omuzdaki kapsül sertleşir. Omuz etrafındaki kaslar zayıflar, sertleşir. Hastalığın ileri dönemlerinde omuz kemikleri de zayıflar.

Donuk omuza yol açan nedenler içinde omuza yönelik ciddi ve tekrarlayan hafif travmalar, omuz ekleminin romatizmal hastalıkları, gut ve şeker hastalığı, omuz ekleminin iltihabi hastalık­ları, akciğer tümörleri, kalp hastalıkları, meme kanserleri, felçler ve depresyon sayılabilir. Omuz Sırt Ağrısı.

Hasta omzunda hafif bir ağrı olduğunu omzunu dinlendir­mek için hareket ettirmediğini bir iki hafta sonra omuz ağrısının çok arttığını hatta omzunu hareket ettiremediğini söyler.

Donuk omuzun tedavisi mümkündür, sabırlı olmak gerekir.

Hastaya ağrılı dönemde ağrı kesici ve antiromatizmal ilaçlar verilir. Gerekirse omuz eklemine kortizon ve lokal anestezik ihti­va eden ilaçlar enjekte edilir. Fizik tedavi programı uygulanır. De­rin ısıtıcı araçlar omuz eklemi kapsülünü yumuşatarak gevşetir. Daha sonra eklemi zorlayıcı egzersizler uygulanarak eklem hare­ketleri açılır. İnatçı vakalarda ameliyatla omuz eklemindeki sertlik giderilir. Koruyucu olarak ta eklemin sebep ne olursa olsun ağrılı dönemlerde istirahat ettirilirken bile günde birkaç kez hafif hafif hareket ettirilmesi gerektiği mutlaka söylenmelidir.

4- Fibrozit (kas romatizması): Özellikle 25–30 yaşları arasın­da ve çalışan bayanlarda (sekreter vb.) omuzda kas romatizması sık görülür. Bu hastalar çoğu zaman gergin ve telaşlı kişilerdir. Muayenede omuz eklemi etrafındaki kaslarda sertleşme ve hassa­siyet bulunur. Omuz hareketleri azalmıştır. Omuzdan başka diğer kaslarda da çoğu zaman hasta ağrısı olduğunu söyler.

5- Romatizmal hastalıklar: Yangılı romatizmal hastalıkların hemen hepsi omuz eklemini etkileyebilirler. Yangılı hastalıkların etkilediği omuz ekleminde ağrı, şişlik, hassasiyet ve hareket sı­nırlılığı vardır.

Tedavi, genel romatizmal hastalığın tedavisi şeklindedir.

6- Travmalar ve Omuz Ağrısı için: Omuz eklemine yönelik sporla ilgili veya düş­me, kaza şeklindeki darbeler omuz eklemi bütünlüğünü değişik derecelerde bozarak omuzda ağrıya yol açar. Darbenin ağırlığına göre omuz ekleminde kemikler, kaslar, bağlar, kıkırdak veya ek­lemin diğer dokuları zedelenebilir. Ortopedistlerinde yardımıyla incinen eklem dokusu tamir edilir. Daha sonraki dönemde ise fizik tedavi programı ile eklem eski hareketliliğine kavuşturulur.

7- Doğuştan olma yapı ve şekil bozuklukları: Diğer eklemler­de olduğu gibi omuz bölgesinde de doğuştan olma yapı ve şekil bozuklukları olabilmektedir. Bu yapı bozuklukları değişik şekil­lerde omuzda rahatsızlığa yol açarlar. Tedavi esas nedenin gide­rilmesine yöneliktir.

8- Enfeksiyonlar ve tümörler ve omuz eklem ağrısı: Omuz bölgesinde zaman zaman enfeksiyonlar gelişebilmektedir. Enfeksiyon omuzda yerleştiği za­man hastada bazı sistemik belirtilerde olduğu için tanısı kolay olur.

İyi huylu ve kötü huylu tümörlerde zaman zaman omuz ekle­minde görülebilir. Kötü huylu tümörler omuzdan kaynaklanabilir veya başka bir yerdeki tümörden yayılmış olabilir.

Tedavi cerrahi ve ilaç tedavisi şeklindedir. Daha sonra da omuzun hareketlerini artırmak için fizik tedavi yapılır.

9- Yayılan ağrılar: Boyun bölgesinin ağrılı hastalıkları ve ba­zı iç organ hastalıklarının ağrıları omuza yayılabilir. Özellikle kalp ağrıları sol omuza vurabilir,. Akciğer tümörleri, mide ve ye­mek borusu hastalıkları ve bazı sinir hastalıklarının ağrıları omu­za yayılabilir. Tedavi esas sebebe yöneliktir.

Gelinlik Örnekleri 13





























Gelinlik Örnekleri 13

Bayan Moda Örnekleri,Wedding dress,Wedding Samples

Bayan,Moda,Örnekleri,Gelinlik,Nışanlık,Abiye,bayan,Örgü,

Catalog,Textil,Abiye,Kazak,Hırka,Atkı,Şal,Bolero,Bere,Şapka

Women's, Fashion, Samples, Wedding, Engagement, Evening Dress, women's,

Knitting, Catalog, ,Wedding dress,Wedding Samples

Textile, Dress, Sweater, Cardigan, Scarf, Shawl, Bolero, Beret, Caps



Bu site ile alakali daha fazla yazi gorebileceginiz degerli bir web sayfasi : igne oyasi oda takimi

Wednesday, March 14, 2012

Doğru sürülmüş rujla seksi dudaklar

İyi sürülmüş bir ruj dudaklarınızı mükemmel gösterir. Peki ruj nasıl "iyi" sürülür biliyor musunuz?

Yumuşak dolgun mat ya da parlak...

İfadesi güçlü dudaklar güzelliğin birekşi kuralıdır. Bu kadar güçlü bir etkiyi başka hiçbir kozmetik ürün yaratamaz. Yani rujun en çok sevilen makyaj malzemesi olmasında şaşılacak bir şey yok. Rujunuzu sürmek için mutlaka zaman ayırın. Ne kadar özenli yaparsanız konturlar ve renkler o kadar kalıcı olacak böylece makyajınızı sürekli tazelemenize gerek kalmayacak. Doğru yerlerde kullanılan ufak tefek hileler sayesinde dudaklarınızın muhteşem bir görünüme kavuşacağından emin olabilirsiniz!

Makyaj kuralları

- Doğru bazı yaratın: Fondöteninizi her zaman dudaklarınıza da uygulayın. Nötr renkli bazın üzerinde rujunuzun rengi daha çok öne çıkacaktır. Özelikle açık renk rujlarda bu daha çok önem kazanır. Diğer bir getirisi de fondötenin kurumuş dudak kırışıklıklarını dengelemesidir.

- Konturları çizin: Rujunuzla aynı renk veya bir ton açık kontur kalemiyle dudaklarınızın dış kenarlarını çizin. Böylece dudaklarınızı şekillendirmiş ve rujunuz için bariyer oluşturmuş olacaksınız.

- Ruju özenle sürün: Ruju küçük ve sert bir dudak fırçasıyla sürün. Bu şekilde hem daha dikkatli sürmüş olur hem de rengi daha kolay işleyebilirsiniz. Ayrıca rujunuz daha kalıcı olacaktır. Ruju sürerken kalemle çizdiğiniz dış konturun üzerinden taşırmamaya özen gösterin.

Fazlalık kalmasın

- Hafifçe sabitleyin: Fazla gelen boyayı alarak kalıcılık sağlayın. İnce bir kağıt mendili dudaklarınıza bastırın kısa bir süre bekletin ve çekin. Dudağınızdaki rengin biraz daha mat olmasını istiyorsanız önce çok az pudraya batırılmış pudra fırçasını mendilin üzerinden gezdirin.

- Mat etki: Son derece moda olan mat bir hava vermek için diğer yol kalemle dudağınızın tamamını boyamaktır. En çok da düz dudakların üzerinde yumuşak ama bir o kadar da kalıcı bir renk verir.

- Parlatıcı: Mat görünümlü dudakların aksine dudaklarınızın tatlı bir ışıltıya sahip olmasını istiyorsanız kenarlarını çizip içini boyadığınız dudaklarınızın üzerine bir parça parlatıcı sürün.

Rengi güçlendirin

- Tekrar üstünden geçin: Kağıt mendili dudaklarınıza bastırdıktan sonra üzerinden tekrar rujla geçebilirsiniz. Bu işlem rengi daha güçlü yapacaktır.

- Pastel renklerle yumuşak konturlar: Pastel renkli ruj kullanırken dudak kaleminin çok koyu olmamasına dikkat edin aksi halde kontur çizgisi ön plana çıkacaktır.

- Dudaklar çok inceyse: Ruju taşırmış etkisi yaratmadan daha dolgun görünen dudaklar için bazı hileler var. Dudak kalemi ile yumuşak bir hat çizin ve dudaklarınızın köşe kıvrımlarını da boyayın. Sonra ruj fırçası ya da parmağınızla dudağınızın ortasına doğru rengi dağıtın veya daha açık renkte bir rujla üzerinden geçin.

- Asimetrikse: Üst dudağınız ince ve alt dudağınız dolgunsa sadece üst dudağınızın kenarlarını çizin. Konturu dışarı taşırmayın bu çoğu zaman yapay bir görünüm verir. Alt dudağınızı çizmeyin. Sonra da her zamanki gibi rujunuzu sürün.

Ruj olmadan olmaz!

- Solo etki: Makyajla aranız yoksa bile hiç olmazsa ruju eksik etmemeye çalışın. Özelikle dudaklarınız mükemmel değilse bu durumu tatlı ışıltılı tonlarla kapatın.

- Ruj kalıntıları: Makyajınız bittiğinde rujunuzun dudaklarınızın dışında kalıntı bırakmasını istemiyorsanız kağıt mendili parmağınıza dolayın ve ağzınıza sokup dudaklarınız kapatın. Bu işlem fazla ruju alacaktır.

- Bariyer hilesi: Rujunuzun dağılmasını istemiyorsanız kalemle konturun üzerinden geçin ve içlere doğru dağıtın. Sonra ten rengi bir kalemle çizgiyi yenileyin. En son olarak da rujunuzu sürün.
Hosunuza gidebilecek siteler : tig isi bebek battaniyesi

Saturday, March 10, 2012

GEZDİM, GÖRDÜM, DENEDİM, MEMNUN KALDIM, İZLEDİM, BEĞENDİM

Bugünkü bahanem mutfaktan değil. Başlığa bakıp da şaşırdıysanız eğer bugün biraz gezi, biraz alışveriş önerisi biraz da film tavsiyesinde bulunacağım. Her telden çalacağız anlayacağınız.

İZNİK'te bir gün ...




İlk olarak geçen hafta yıllık iznim esnasında ziyaret ettiğim İznik'ten bahsedeceğim sizlere. İznik'e benim bu ilk gidişim değil. Henüz 1 yaşımdayken İznik'te yaşamışız, mışız diyorum çünkü hiç hatırlamıyorum. Uzun zamandır gidip de görmek istediğim için daha da bir anlamlı oldu gidişim. İznik'e gidişimin sebebi Sevgili Dido'cuğumu ziyaret etmekti. İyi ki de yapmışız, o her zamanki misafirperverliği ile bize harika bir gün yaşattı ve bu sayede anılarımız , daha doğrusu annemin anıları canlanmış oldu.

Dido, yaz aylarını geçirdiği evini her zamanki gibi kendine has zarif zevki ile döşemiş, her köşesine beni hayran bıraktı. Elimde birbirimize alışmaya çalıştığımız yeni oyuncağım fotoğraf makinam ile oranın buranın heryerin :) fotoğrafını çektim , durdum.

Bahçesinde harika bir sofra karşıladı bizleri. Öğle vaktinde ulaştığımız için son derece becerikli olduğu İtalyan mutfağından seçmelerle güzel bir yaz masası hazırlamıştı.

Mönüde, Köy Ekmeğinden Bruschetta, Izgara Örgü Peynirli, Semizotlu Yeşil Salata, Spagetti Bolognese ve Çikolata Soslu Bisküvili Pasta vardı.

Yemeğin ardından sitede keyifli bir gezi yaptık. Heryerini yeşilin bürüdüğü cennetten bir parça olan bu harika yerleşim yerinin ne tarafında fotoğraf çekeceğimi şaşırdım gerçekten. Büyüleyici İznik Gölü'nün kenarında içtiğimiz kahveler, bakılan fallar sonrasında İznik'in içinde bir geziye çıktık.





İznik'e gidip de çini atölyelerini gezmemek olmazdı. Tarihi bir medresede yer alan dükkanlara gidip çininin şekil aldığı envai çeşidi, muazzam eserleri görmüş olduk. Aşağıdaki tabloya hayran kaldım. Fiyatı birhayli pahalıydı ancak el emeği göz nuru olduğu için kesinlikle değer diye düşünüyorum.


Son olarak İznik'te yaşadığımız evi ve eski komşularımızı da ziyaret ettikten sonra ayrılma vakti geldi. Biz yola çıkarken gün İznik'te harika bir tablo gibi batıyordu.

Yolda dönerken buraya kalmaya gelmeli, düşüncesi sardı aklımı. Çünkü yapılacak , gezilecek bir sürü şey kaldı. İznik, tarihi dokusu, doğal güzelliği, sanatı, tüm yol boyunca uzanan meyve-sebze bahçeleri, nefis yayın balığı (yemedik ama aklımızda kaldı) ile kesinlikle görülmesi gereken bir yer. Yolunuz düşerse şimdiden iyi gezmeler diyorum :)

Son dönem alışkanlığım "Easy Shop"


Ne zamandır bahsedicem, bir türlü fırsat bulamadım. İnternet üzerinden alışveriş yapmayı hem büyük kolaylık hem de geleceği günü beklemenin keyifli olduğunu düşünen bendeniz son dönemde Easy Shop'a sarmış durumdayım. DHL'in Amerika'dan alışveriş yapmayı kolaylaştıran bu hizmeti sayesinde artık heyecanla paket bekleme tecrübelerim hızla artıyor. Hazır dolar da bu kadar düşmüşken kim tutar beni değil mi? :) Özellikle pasta malzemesi, yeni kalıp temini gibi ihtiyaçlarımı Easy Shop sayesinde Türkiye'ye gönderim yapmayan tüm sitelerden karşılayabiliyorum. Easy Shop'un da mantığı bu zaten. Amerika'dan Türkiye'ye gönderim yapmayan web adreslerinden de alışveriş yapmamızı sağlıyor. Easy Shop'a kayıt olunca Amerika'da bir posta adresim oldu ve satınaldığım ürünlerin dağıtımı için bu adresi veriyorum. Sonrasında gönderilerimi isteğim zaman DHL ile Türkiye'ye gönderiyorlar. Özellikle http://www.kitchenkrafts.com/ sitesinden ayrılamıyorum :) Kullanımı kolay ve hesaplı bu hizmeti sizlere de tavsiye ederim.

Film Keyfi ve iki film önerisi

İzindeyken seyrettiğim iki filmden de keyif aldığımı söyleyebilirim. İlki Güz Sancısı, çektiği dizi ve filmleri , özellikle dönem eserleri olduğu için keyifle seyrettiğim Tomris Giritlioğlu'na ait olan bu film 50'li yıllarda geçiyor. Sağ-sol çatışmaları, azınlık grubuna bakış açısı ve tüm bu senaryonun içinde bulunan imkansız aşk.. Güzel işlenmiş bir hikaye...

Diğer bir film ise kitabını okuyanların pek beğenmediği yönünde yorum yapılan usta oyuncu Tom Hanks'in başrolünü oynadığı Melekler ve Şeytanlar.. Da Vinci Şifresi filminden sonra yine din unsurları -sırlar-çözüm bekleyen ipuçları barındıran bir film. Kitabı okumadığım için heyecanla seyrettim. Bu da benim fikrim değil mi :)



Ooooo.. Baya bir yazmışım.. Umarım sıkılmamışsınızdır...

Bir sonraki bahanemde görüşmek üzere..

Afiyetle,

Bu konu hakkinda daha fazla bilgi gorebileceginiz onemli bir internet kaynagi : kiz bebek suveteri ornegi

Buzluk Böreği

Malzemeler:

6 adet yufka

200 gr lor peynir

1/2 demet maydanoz

1 paket margarin

1 su bardağı yoğurt

Yapılışı:Yufkayı serelim üstüne yağ ve yoğurt sürelim.ikinci yufkayıda serelim 8 parçaya bölelim. Maydonozlu peynirli harcımızı koyup sigara böğreği tarzında saralım.Böreklerimizi bir saklama kabında no frostta koyalım istediğimiz zaman çıkarıp pişirebiliz.
Ziyaret etmenizi onerdigimiz bir yazi : igne oyasi yazma ornegi

Thursday, March 8, 2012

Kurdele Nakışı

Kurdele ile nakış yapmak istiyorsanız bu şık modeli deneyebilirsiniz


Bu model ile alakali daha fazla modeller bulabileceginiz onemli bir site : kedili blogcu sablonlari

Monday, March 5, 2012

Çeşitli Örgüler 72





























Çeşitli Örgüler 72

Dantel,Oya,Kanser,Havlu Kenarı,Çember,Kına Seti

Baş Örtüsü,Banyo Örgü,Bohca Kenarı

Kulozet,Kurdele,masa,Modeli,Motif,Mutfak

Nevresim,oyası,Pike,Piko,Salon,Setleri



Bu konu ile alakali daha detayli ornek bulabileceginiz degerli bir sayfa : tig isi dantel yazlik buluz modelleri